fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Čajevi po krvnim grupama: Koji vam najviše odgovara

Svaka krvna grupa ima različite potrebe pa u skladu sa tim se može odrediti koja hrana nam najbolje odgovara. Identična stvar je kada je reč o pićima. Što se tiče čaja, jednog od najpopularnijih napitaka na svetu, sledeće vrste se preporučuju za odredjene krvne grupe.

https://youtu.be/fKvfgWQRDVc

Krvna grupa 0

Kada je reč o ishrani, osobe koje imaju ovu krvnu grupu trebale bi konzumirati meso, a izbegavati mleko i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, često ih muči stomačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju ovoj krvnoj grupi zasnovani su na djumbiru, ginsengu i zelenom čaju. Čaj od nane kao da je stvoren za njih.

Krvna grupa A

Veoma emotivne i analitične, osobe koje imaju ovu krvnu grupu pod stalnom su pretnjom od stresa usled povećanog nivoa hormona kortizola. Kafa im ne škodi, a preporučljivo je da što više konzumiraju voće i povrće, meditiraju, upražnjavaju jogu. Kada je reč o čaju, osobama sa ovom krvnom grupom najbolje odgovaraju čaj od jasmina i njegova kombinacija sa zelenim čajem, kao i mešavina nevena i majčine dušice. Kamilica je još jedan čaj koji im odgovara.

Krvna grupa B

 

Osobe krvne grupe B imaju spor metabolizam te su sklone autonomnim oboljenjima, gojaznosti, letargiji, hroničnom umoru i nesanici. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu odbranu protiv bakterija, posebno od E. coli bakterija. Preporučljivo je da piju zeleni čaj, čaj zelenog ili crvenog ribosa, kao i mešavinu čajeva zove, ribosa, žalfije i matičnjaka. Takodje, gode im čajevi od hibiskusa i šipka.

Krvna grupa AB

Osobe sa ovom krvnom grupom imaju jaku intuiciju, nisu sklone stresu, ali imaju i smanjen libido. Za njih idealan izbor mešavina zelenog i čaja od  nane. Za muškarce sa ovom krvnom grupom posebno se preporučuje mešavina čajeva od nane, ribosa i koprive. Isto tako, osobama sa krvnom grupom AB godi i čaj od brusnice.čaj, šoljice, boje,

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.