fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Kako da sprečite banane da prebrzo sazru?

Banane su tropsko voće koje ne podnose niske temperature. Zato ne treba da ih držite u frižideru, pogotovu banane koje nisu još sazrele.

Foto: en.wikipedia.org

 

Da bi ste sprečili da prebrzo sazru, razdvojite ih.Kada su banane spojene, „udruženi“ etilen (iz svake pojedine banane), doprinosi bržem sazrevanju.

Ako stavljate nezrele banane u frižider spriječavate proces sazrijevanja, odnosno sprečavate ih da omekšaju, postanu slađe i aromatičnije. Umesto toga, nezrele i zelene banane najbolje je držati na sobnoj temperaturi. Trebalo bi ih držati na mestu gde će imati dovoljno vazduha i prostora, kao što je posuda za voće i pričekati dok ne sazre za konzumaciju. Birajte banane koje ste odvojili u posudi za voće u različitim fazama zrelosti, tako da imate po jednu bananu „u prvoj fazi sazrevanja“ za svaki dan. 

 Treba da znate da promena boje na kori i plodu banane nije znak da se banana pokvarila, već je deo prirodnog procesa sazrevanja. Što je banana tamnija, to je slađa i zrelija.

Ako baš želite da stavljate bananu u frižider, učinite to u trenutku kada se na površini banane već vide tamne tačke. To je pouzdani znak da je banana zrela. Treba da imate na umu da kvalitet vašeg voća i vaše zdravlje na prvom mestu.

Izvor: Telegraf

Prijatelj portala pokazivač:

 

Komplet LITE STEP Box (Lagani hod)

# 500467     30 kesica po 3 kapsula   

Lakoća prilikom svakog koraka!

Biljni venotonik: poboljšava cirkulaciju u nogama i sprečava narušavanje limfotoka.

Diosmin sužava krvne sudove i smanjuje venski zastoj.

Rutin smanjuje zgrušavanje krvi.Izdanci kruščice povećavaju tonus vena.

Ultra koncentrat omega-3 povećava protok krvi i smanjuje rizik od formiranja trombova.

Primena

Jednom dnevno
Uzmi jednu kesicu
Popij sadržaj uz obrok

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.