fbpx

Zdravlje i lepota: Sok umesto dezodoransa

Probajte prirodan, zdrav napitak koji ubija sve neprijatne telesne mirise. Neutralizuje miris znoja, zadah iz usta i ubrzava metabolizam

Ne možete da nađete dezodorans koji vam odgovara? Posle kratke upotrebe svaki vam neprijatno miriše? Niste jedini, to se dešava većini žena. Osim toga, diskutabilno je koliko su dezodoransi zdravi. 

Nije dokazano da su povezani sa karcinomom  dojke, ali sumnja postoji. Kad je tako, zašto ne probati prirodan, zdrav napitak koji ubija neprijatne telesne mirise. Neutralizuje miris znoja, zadah iz usta i pritom ubrzava metabolizam. 

 Potrebno je

– 2 jabuke, 4-5 listova svežeg kelja, vezica peršuna, 1 limun i komadić đumbira.

 Priprema

 Sve sastojke dobro operite u hladnoj vodi. Potom ih sve zajedno ubacite u blender. Ako voće i povrće nije dovoljno rashladjeno, u blender dodajte i nekoliko kockica leda. Dobro izmiksajte, sipajte u čašu i pijte svakog jutra na prazan stomak ili između obroka. 

    Ovaj sok možete da pijete koliko god želite, neće vam škoditi.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković

 

Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker i član je agencije SNOB gde šminka manekene i manekenke. Voli da piše i da se druži. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.