fbpx
spot_img

Школска слава Свети Сава у Крагујевцу

Свечана Академија поводом прославе школске славе „Светог Саве” одржана је у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије  у 12 часова. Град Крагујевац и колектив Прве крагујевачке гимназије организовали су Свечану Академију, а домаћин славе је била Породица Ненадовић. Прва Гимназија је у срадњи са Градом организовала ову Академију и она је уједно била и централна градска „Светосавска Академија”. После резања славског колача, беседу о Светом Сави имала је ученица Ива Васиљевић. После беседе ученици гимназије одржали су уметнички програм „Дан над Србијом”, према тексту бившег ученика Владимира Јовановића. Уметнички  програм су осмислиле и припремиле професори Сузана Јевтовић и Његош Гребовић. У програму су учествовали чланови рецитаторске секције и хор Прве крагујевачке гимназије. Уручене су и Светосавске награде из Фондова „Радомир Путник”, „Петронијевић“ и „Славица Јевтић”. На крају свечаности после доделе награда из Фонда Петронијевић господин Раденко Петронијевић предао је завет породици, пре свега сину Милану, али и унуци Ани за наставак традиције и унапређење „Фонда Петронијевић”.

На личну жељу оснивача фонда Раденка Петронијевића ове године су Повеље захвалности примили и досадашњи директори Гимназије који су Фонду пружили подршку и то:Милан Ђокић, Добрило Гачевић, Драган Јоивановић, Славица Петковић и садашња директорка Славица Марковић.


Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.
WordPress PopUp Plugin