fbpx
spot_img

Zdravlje i lepota: Mažite se-pripremite kožu za jesen

Posle letovanja uvek ista priča: koža nas zateže, naborana je i sklona perutanju. Kad na posledice sunčanja nalegne još i prelazak iz leta u jesen, nema žene kojoj koža nije tesna. I zaista čak za osobe sa masnom kožom imaju problem sa perutanjem i zatezanjem kože. Zato je kraj septembra pravi trenutak da lagane, vodene losione zamenimo bogatim preparatima za regeneraciju, koji će biti kremasti i sadržati biljna ulja i voskove.

 – Takodje je važno kako održavate ličnu higijenu, koliko se kupate i kakvu vodu koristite. Izbegavajte sapune i birajte nežne preparate koji neće oštetiti zaštitni sloj kože.

Što manje gela

Na ruku ili sundjer za kupanje sipajte sredstvo za tuširanje veličine zrna graška i rastrljajte ga po telu. Od velike količine pene neće biti čistiji, ali će vam zato koža postati suvlja. Važno je da se dobro isperete kako na koži ne bi ostao ni trag sredstva za tuširanje. Za ispiranje je potrebno duplo više vremena nego za čišćenje. Izuzetak su uljanje kupke, kod njih je iz terapeuckih razloga poželjno da ostanu na koži.

Foto: Ema Vitković
Foto: Ema Vitković
Ema Vitković
Ema Vitkovićhttp://www.facebook.com/usporavanje
Rođena u Nišu 1978. godine. Scenski masker, frizer, pedijatar i vaspitač. Imala emisiju "Iz mog ćoška" na Aleksinačkom radiju. Učestvovala na dva Fashion Week-a u Nišu kao šminker. U Nišu je vlasnik Pivnice "Usporavanje" . Voli da piše, da se druži i pomaže ljudima. Humanost i zdravlje su joj na prvom mestu. Udata je i majka dvoje dece, Sare i Stefana.