fbpx
spot_img

Adriana Vilagoš: Ove godine u Srbiji ima puno uspešnih mladih sportista

U ponedeljak, 26. decembra 2022. godine, po 29. put za redom, Olimpijski komitet Srbije proglasio je dobitnike prestižnih priznanja za 2022. godinu na svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Titulu najuspešnijeg mladog sportiste Srbije za 2022. godinu po drugi put uzastopno ponela je atletičarka ADRIANA VILAGOŠ.

Teško je izdvojiti najuspešnijeg mladog sportistu kad imate talente kao što su veslači Mihajlo Dedić i Nemanja Luledžija ili atletičarke Angelina Topić i Adriana Vilagoš.

Dedić i Luledžija postali su juniorski šampioni Evrope i sveta u Varezeu u dvojcu bez kormilara. Angelina Topić na Evropskom šampionatu za mlađe juniorke u Jerusalimu bila je prva u skoku uvis, na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju treća, a bronzu je osvojila i na seniorskom Prvenstvu Evrope u Minhenu. Evropski olimpijski komiteti proglasili su je za najbolju mladu sportistkinju kontinenta.

Adriana Vilagoš je u istoj godini osvojila dve seniorske i jednu juniorsku medalju u bacanju koplja. Uhvatila je zalet na Mediteranskim igrama u Oranu, gde se domogla zlatnog odličja (60,22 m). Titulu juniorske šampionke sveta odbranila je u Kaliju uz novi rekord svetskih prvenstava – 63 metra 52 centimetra.

Zablistala je i na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu. Rezultat od 62 metra i jednog centimetara doneo joj je srebro. Devojka iz Malog Iđoša postala je najmlađa osvajačica medalje u bacanju koplja u istoriji evropskih prvenstava.

“Trofej za najuspešnijeg mladog sportistu – Bobana Momčilović Veličković”, Adriani Vilagoš uručio je predsednik Izvršnog odbora OTP banke, gospodin Predrag Mihajlović.

Baš mi je zadovoljstvo da sam opet ovde sa vama. Ova godina mi je bila jako uspešna, ali isto tako, ove godine u Srbiji ima puno uspešnih mladih sportista i baš mi je drago da je Olimpijski komitet Srbije meni dodelio ovu nagradu“, izjavila je najuspešnija mlada sportistkinja Adriana Vilagoš.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.