fbpx
spot_img

Aleksandar Mitrović ispisao istoriju novom nagradom koju je dobio u Engleskoj

Aleksandar Mitrović dominira u dresu Fulama, ređa golove kao na tacni iz meča u meč, a potvrda savršenih igara koje beleži srpski reprezentativac stigla je u novoj individualnoj nagradi.

Srpski napadač po četvrti put osvojio je priznanje „igrač meseca“ u engleskom Čempionšipu, što je apsolutni rekord u dosadašnjoj istoriji ovog takmičenja. Do ove nagrade Mitrović je bio izjednačen sa Dvajtom Gejlom, koji ima tri priznanja uz svoje ime, ali ga je reprezentativac naše zemlje pretekao. Mitrović je igrač meseca bio u martu i aprilu 2018. godine, te u oktobru 2019.

Aleksandar Mitrović
FOTO: TIM GOODE / PA IMAGES / PROFIMEDIA

Mitrović ima učinak od 20 pogodaka na koje je dodao pet asistencija u samo 17 utakmica. U četiri vezane pobede Fulama u oktobru Mitrović je postigao osam golova, što je bilo dovoljno za nagradu.

FOTO: PROFIMEDIA

Ipak, pred Mitrovićem je još jedan rekord koji lako može oboriti. Naime, prošle sezone je Ajvan Toni postigao 31 pogodak u okviru engleskog Čempionšipa, što je najbolji skor jednog igrača ikada, a ukoliko srpski napadač nastavi u ovom ritmu nema sumnje da može da prestigne taj rekord.

Izvor: blic.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.