fbpx
spot_img

„Амиџин конак ” у Крагујевцу од синоћ поновно доступан посетиоцима после две деценије

AMIDZIN KONAK foto Milos ignjatovic

Крагујевац се враћа својим коренима!

 Једини сачуван објекат из Милошевог доба „Амиџин конак ” од синоћ, 101. годину од напада Аустрогарске војске на Краљевину Србују и почетка Великог рата, поновно је доступан посетиоцима после две деценије. Објекат стар два века који увек везујемо за 1818. годину када је град Крагујевац постао престоница отворен је свечано изложбом „ПРВИ ДАН ВЕЛИКОГ РАТА”.06

 Аутори изложбе су Вељко Ђуриђ Мишина и Ненад Антонијевић. За ликовно решење побринула се Изабела Мартинов Томовић. На изложби је коришћен матријал са интернет сајтова „Музеја жртава геноцида”, „Војног музеја” и „ Историског музеја Србије”.hans

  Отварањем овог простора Крагујевац се враћа својим коренима. До краја године крагујевчанима ће бити престављена још једна занимљива изложба. 

„У преговорима смо са Ваљевским музејом и преставићемо највероватније „Ваљевску болницу”, рекао је за „Показивач” Ненад Ђорђевић, директор музеја у Крагујевцу.

 

 

 

01

02

03

0405

 

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.