fbpx
spot_img

Atletika: Pokazivač u dve uloge

Selenić Uroš
Selenić Uroš

Završen je 16. tradicionalni atletski „Memorijal generala Đukića“, trka koja se tradicionalno održava na stazi Platani-Jovanja-Platani u dužini od 10,5 kilometara. Na ovogodišnoj trci u čast Svetomira Đukića i Pokazivač je imao svog predstavnika, pa se potpisnik ovih redova može pohvaliti da je istrčao celih 10,5 kilometara. 

Pre starta glavne trke održane su trke predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca, ali na znatno kraćoj deonici. Glavna trka (10,5 km) startovala je oko 12 sati, a na startu su se našli zajedno seniori, seniorke, juniori, juniorke, vojska i policija, a ukupno je u glavnoj trci nastupilo oko 30-tak takmičara. Najbrži kod seniora bio je Milan Mitrović iz užičke Mladosti sa 33 minuta i četiri sekunde. Drugo mesto osvojio je Marko Lazarević iz Lazarevca, dok je bronza pripala Bojanu Stanišiću iz Užica. U konkurenciji dama najbolja je bila naša proslavljena atletičarka Olivera Jevtić, koja je deonicu od 10,5 kilometara istrčala za 37 minuta i 15 sekundi. Iza nje su se našle Tamara Mićević iz Užica i Jasmina Pajić iz Juniora (Krupanj). U juniorskoj konkurenciji pobede su odneli Igor Marković iz Lazarevca i Danijela Tešić iz Krupnja. Kod vojnika prvi je bio Dragan Pistulić, a kod policije jedini takmičar Dragutin Grujić.

Selenic Uros

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...