fbpx
spot_img

Atraktivan književnik najavljuje promociju, a gosti iznenađenja su renomirane ličnosti

Promocija knjige poezije i prva autorska izložba pod nazivom “Java jednog metafizičara“ autora Slobodana Bobe Petrovića održaće se 4. septembra 2018. u 19.00 sati u zdanju Zadužbine Ilije M. Kolarca, u Muzičkoj galeriji. Ovoj svečanoj manifestaciji prisustvovaće brojni domaći i inostrani gosti, predstavnici diplomatskog kora, javne ličnosti iz sveta umetnosti kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.
O radu i stvaralaštvu Slobodana Petrovića specijalno za publiku i prisutne predstavnike medija govoriće: Prof. slikarstva Erna Fernanič, jedna od najpoznatijih slovenačkih slikarki i pesnikinja, recezent Slobodanove knjige „Java jednog metafizičara“, Prof. književnosti Nada Jovanović, Aleksandar Filipović, diplomirani novinar, autor i urednik emisije Tabloid RTV Vojvodina, Nani Poljanec, vlasnik najvećeg muzeja o dinastiji Karađorđević u Rogaškoj Slatini, osnivač i direktor umetničkog centra Kunst Haus, Prof. Zoran Milenković, otac i profesor violine najvećeg srpskog virtuoza Stefana Milenkovića i renomirana Ruška Jakić, novinar i diplomirani profesor književnosti, jedna od najprepoznatljivijih ličnosti srpske medijske scene.
Čitav događaj biće uveličan muzičkim sadržajem eminentnih solistkinja Srbije. Promociju pesmom otvoriće Irena Radulović sopran solistkinja uz pratnju na klaviru
pijanistkinje Kaline Zdravković i violinistkinje Dijane Stavrić. U specijalnom delu programa, učestvuju vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije i RTV Novi Sad Jasna Đokić koja će izvesti najlepše pesme sa svog repertoara zabavnih pesama i vokalna solistkinja Marina Stefanović koja će pesmom zatvoriti događaj.
 
Slobodan Petrović rođen je 11. marta 1987. godine u Beogradu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja gde se pokazao ne samo kao uspešan literarni stvaralac, već i kao talentovani glumac. Osnovne, master kao i doktorske studije uspešno je studirao na Pravnom fakultetu. Naučno-istraživački bavi se filozofijom prava, politikologijom, ustavnim pravom, etikom i retorikom. Godine 2011.  boravio je na Internacionalnom kulturnom institutu u Beču na usavršavanju znanja nemačkog jezika i austrijske kulture i politike.

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ
Kozmetički salon
“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje
telefon 069/12-47-958

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.