fbpx
spot_img

Širi pesmu Evropom! Poznata umetnica neumorno stvara

U sklopu jesenje umetničke scene i dešavanja u Beču, istaknuta vokalna umetnica zabavnih i narodnih pesama Jasna Đokić koja je krajem prošle godine obeležila dve decenije rada u Kolarčevoj zadužbini, specijalnim gostovanjem u revijalnom delu programa, učestvovaće na svečanom otvaranju prvog Sunčanog etno festivala u Beču 15. septembra u renomiranom Centru za kulturu nadomak kulturnog spomenika i turističke atrakcije kraljevske palate Šenbrun.
Umetnica koja je karijeru započela radom u ansamblu Đerdan Mire Vasiljević, na solističkim koncertima i nastupima izvodi najlepše tradicionalne pesme Balkana ali i one koje je objavila za svoju matičnu kuću PGP RTS. Čestim gostovanjima u Evropi, Jasna Đokić nastoji da prezentuje kulturnu baštinu Srbije jer kako smatra, samo tako može održati arhaičnu pesmu u dijaspori. Tako je početkom godine predstavljala Srbiju na nemačkom festivalu ,, Dani Balkana“ gde je oduševila sve prisutne ali i na mnogim drugim gradskim i državnim manifestacijama. 
,, Veoma sam srećna što na poziv gospodina Milorada Samaradžije učestvujem na prvom Sunčanom etno festivalu u Beču povodom nove, lepe tradicije događanja i očuvanja nematerijalne kulturne baštine sa balkanskih prostora. Čitav program je baziran na umetnosti između istorijskog i tradicionalnog u savremenom predstavljanju, između kulture naroda, narodnosti i folklorne raznolikosti. Sve će biti prezentovano u scensko muzičkoj obradi. “ izjavila je Jasna Đokić i dodala ,, Osim što se sve dešava u najlepšem delu austrijske prestonice, za tu priliku će me obući cenjene sestre Hunić iz Zagreba. Orkestar ,, A: Muzika“ sastavljen od muzičara sa muzičke Akademije, g-din Samardžija i ja učinićemo sve da svečano otvaravanje festivala ostane prisutnima u lepom sećanju.. Koncertiranjem se trudim da im prenesem radost i pozitivnu energiju koju nosim sa sobom i svojim muzičarima. “
Na festivalu predstaviće se etno grupe, folklori, vokalni umetnici, ansambli, pevače grupe, dizajneri izvornih modela i gosti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švajcarske, Austrije i Nemačke. 

PRIJATELJI PORTALA POKAZIVAČ
Kozmetički salon
“SILUETTE”, ul. Lenjinova 19. – Vranje
telefon 069/12-47-958

KIROPRATKIČAR IVICA CVETKOVIĆ
ulica Čestelinska broj 22, Vranje 17501 (kod gradskog parka)
Zakazivanje na broj: 060/74-13-699

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.