fbpx

Basketaši u “grupi smrti”

Nisu srpski basketaši imali mnogo sreće na žrebu za Svetsko prvenstvo u basketu “tri na tri”, koje će biti održano u Gvangžuu od 11. do 15. oktobra. Najbolji svetski basketaši u sastavu Marko Ždero, Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut i Marko Savić, igraće u grupi A zajedno sa selekcijama Katara, Italije, Rusije i Novog Zelanda. Slobodno se može reći da se Srbija nalazi u pravoj “grupi smrti”, jer je Katar na prethodnom Svetskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju, dok je Rusija bila bronzana. Težak posao za naše momke, ali svojim partijama su dokazali da mogu do zlata.

Na Svetskom prvenstvu učestvovaće ukupno 20 reprezentacija podeljenih u četiri grupe, a po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman u četvrtfinale.

Foto: Ivana Morar
Foto: Ivana Morar

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...