fbpx
spot_img

Beograd: Roditeljima svakog đaka 20.000 dinara u septembru

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će roditelj svakog osnovca i srednjoškolca dobiti 20.000 dinara po detetu koje će moći da iskoristi za kupovinu udžbenika ili da na drugi način raspodeli ta sredstva.

Aleksandar Šapić je napomenuo da se time ostavlja prilika da roditelji sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac potrošiti na ostale potrebe.

„Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16.000 do 17.000. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet“, naveo je Šapić.

Istakao je da prijava počinje 22. aprila i da će trajati do kraja leta, a da će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije koronavirusa.

„Ovo je veliki iskorak u pomoći roditeljima osnovaca i srednjoškolaca“, rekao je Šapić i dodao da je uveren da ko god bude vodio Beograd u narednom periodu neće ukinuti ovu meru.

Poručio je i da će se i ove godine nastaviti sa praksom besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike prestonice.

Kao i prethodne godine, prijava će se obavljati u opštinama, rekao je Šapić i podsetio da je prošle godine više od 120.000 Beograđana imalo kartice za bazen.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.