fbpx

Besplatne radionice za mlade — “Uvod u WP” i ‚‚Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo” ovog maja u Šapcu

Projekat ‚‚Danas mladi, sutra lideri” je usmeren na mlade između 16 i 26 godina sa osnovnim ciljem omogućavanja ravnopravnog pristupa svim tehnikama, veštinama i znanju koje zahteva moderno tržište rada. U okviru projekta se u sedam gradova širom Srbije održavaju dve radionice: ‚‚Osnove IT: Uvod u WordPress” i ‚‚Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo”.

 

Sledeći grad u kojem će biti održane ove radionice, usmerene na usvajanje znanja i veština potrebnih za zapošljavanje i samozapošljavanje, profesionalnu orijentaciju, emocionalnu pismenost, aktivizam, medijsku i IT pismenost, je Šabac i to od 17. do 19. maja u prostorijama Centra za stručno usavršavanje.

Projekat je finansiran od strane Evropske unije (IPA 2014) i kofinansiran od strane Vlade Republike Srbije, a sprovode ga Insitut za javnu politiku u saradnji sa Školom novih vizija u obrazovanju.

 

Osnove IT: Uvod u WordPress

Radionica je kombinacija teorijskih predavanja i praktičnog ‚‚hands on” dela gde se polaznicima prvo detaljno objašnjavaju koncepti, a zatim se demonstriraju i praktično. Trening je podeljen u više celina koje su raspoređene u tri dana. Svaka celina se nadovezuje na prethodnu i ima za cilj da polaznicima detaljno objasni koncepte i da ih pripremi, kako za narednu celinu, tako i za realnu primenu u praksi. Tokom trodnevne intenzivne radionice polaznici će steći znanje dovoljno da samostalno naprave svoj prvi veb sajt, koji mogu lako da održavaju.

 

Više detalja o ovoj radionici, kao i kompletna satnica, dostupno je na ovom linku.

 

Kome je namenjena radionica?

Radionica je namenjena mladima od 20 do 26 godina sa teritorije opštine Šabac, a preduslov za upis je poznavanje engleskog jezika, napredno poznavanje rada na računaru, manipulacija fajlovima kao i korišćenje interneta uz minimalno razumevanje kako internet funkcioniše. Uz to radinica je namenjena svima onima koji žele da naprave svoj prvi veb sajt bez programiranja.

 

Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo

Glavni cilj radionice, koja je namenjena mladima od 16 do 20 godina, je pružanje podrške mladima za aktivizam, rad i zapošljavanje kroz izgradnju ličnih i profesionalnih kapaciteta.

 

Radionice su kombinacija interaktivnog, individualnog i timskog rada, vođenih diskusija i prezentacije. Jačanjem ličnih kapaciteta, dobrim postavljanjem ciljeva, razumevanjem SWOT analize učesnici radionice će biti osposobljeni da naučeno implementiraju u svim aspektima života.

 

Cilj je da se nakon ove uvodne radionice mladi osećaju sigurnije u svoje obrazovne, životne i profesionalne ciljeve. Radionica će im takođe pružiti alate i tehnike kako da neke od svojih projektnih ideja sprovedu u delo, osposobljavajući ih veštinama za formiranje projektne ili poslovne ideje.

Detalje o programu ove radionice zainteresovani mogu naći ovde.

 

Prijava

Radionice će biti održane od 17. do 19. maja u Šapcu u prosorijama Centra za stručno usavršavanje. Učešće na ovim radionicama je besplatno, a broj mesta je ograničen na 15 po radionici. Svi zainteresovani iz Šapca i okoline mogu da se prijave do 15. maja u 17 časova klikom na naziv radionice koju žele da pohađaju: Osnove IT: Uvod u WordPress i Profesionalna orijentacija, aktivizam i liderstvo.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.