fbpx
spot_img

BETON MAHALA – Predstava koja zove!

Predstavu su režirali Rifat Rifatović i Branislav Trifunović, a produkcija je pozorišna trupa Joj evo ih ovi, iz Novog Pazara. Glumci: Amar Ćorović, Nedim Nezirović, Petar Kostić, Vahid Džanković, Ajtana Dražanin i Lejla Bučan Pluncević.

Foto: zvezdarateatar.rs

BETON MAHALA nikoga nije ostavila ravnodušnim, predstava je izvođena preko pedeset puta i svaki put iznova dobija gromoglasne ovacije i sjajne krtitke poznatih pozorišnih i filmskih glumaca. Predstava ne govori samo o ljubavi ona GLASNO VIČE i ostavlja tragove gde god da se pojavi.

Gledajući ovu predstavu ostala sam zatečena. Upravo  je moja vizija prošetala ispred mene. Upravo! Oni su izgazili komade neljudskosti i borbe da se neljudskost uvije u sivi neprovidni karton. ONI VIDE šta ima ispod sivog kartona, lažne političke scene i neznanja. Oni su VAŠA ljubav, vaša savest i vaša nada! Roditelji, nane, deke…Oni govore vašom dušom, oni šapuću vaše snove oni su pronašli vaša nadanja. Pustite njih da udahnu “vazduh ljubavi“ koji vi niste smeli.

U predstavi zaljubljena Milica u Saja reče ocu: „ Da li bi je voleo isto tako i da joj je ime Fatima“? Bi! Voleo bi je i više i jače! Suprotnosti se vole više a razliitosti nas uče da budemo pametniji i bolji ljudi. Zemljo uči od njih! Publiko, budi im stvarna podrška! Evropo čuj njihove snove!

Katarina Krasić
Katarina Krasić
Trenutno živim i radim u Beogradu. Inače, rođena sam u "srpskom Sibiru", na mestu gde je nebo najplavlje a ptice najlepše, ne mestu gde izvire duša i iskrenost a gasi se svaki komad prevare i pohotljivosti. Samo, rođena sam u pogrešno vreme a kada biste me pitali koje je to moje vreme, ne bih znala da vam kazem, još uvek ga tražim. Volim jorgovan, Istinu i Dunav. Uživam u vinu, uličnim sviračima i pričama od kojih su sazidani zidovi moje unutrašnje kolibe.