fbpx

Donacija Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

Beograd, 11. decembar 2020 – Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine organizovala je isporuku vredne donacije Klinici za akušerstvo i ginekologiju u sklopu  Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Donaciju u vrednosti od 18.500 dolara obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Princeza Katarina, uz velikodušnu pomoć gospođe Margaret Mekartan i Pitsburškog odbora.

Da bi zaštitili novorođene bebe, njihove majke i medicinsko osoblje tokom pandemije COVID-19, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine isporučila je svu potrebnu opremu: zaštitna odela, štitnike za oči i lice, zaštitne maske, navlake za odeću za jednokratnu upotrebu, hirurške kapice, navlake za cipele, dezinficijense na bazi hlora za površine, sredstva za dezinfekciju ruku i sterilne hirurške rukavice. Ova dragocena pomoć uključuje i veoma važan uređaj za skrining sluha, koji će pomoći da se u ranoj fazi identifikuje oštećenje sluha kod novorođenčadi, a samim tim i brzo reaguje i započne sa lečenjem, kao i veoma potrebnu lampu za fototerapiju hiperbilirubinemije i zalihe vitamina K.

Nj.K.V. Princeza Katarina je istakla: „Doniranje preko potrebne opreme za neonatalni skrining sluha me raduje, jer je rano otkrivanje oštećenja sluha presudno. Zahvalna sam Lajflajnu Čikago, gospođi Margaret Mekartan i Pitsburškom odboru na stvaranju boljih uslova za sve bebe Srbije i Republike Srpske, kao i na pružanju pomoći u zdravstvenom sistemu, posebno u ovim izazovnim vremenima“.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.