fbpx
spot_img

Bitcoin Umire, Vreme Je Za Novu Kriptovalutu!

“Upravo gledamo prvu generaciju kriptovaluta kako živi i, verovatno, umire”, smatra Finman.

 

Uspon kriptovaluta neke je ljude učinio multimilionerima gotovo preko noći, a većina je tih novopečenih mlionera još na fakultetu ili je od njega odustalo upravo zbog novca.

Jedan je od takvih “kriptobogataša” i 19-godišnji Erik Finman koji je upravo zahvaljujući divljanju cene bitcoina postao milioner. Ali za razliku od većine drugih kriptobogataša, koji čekaju pravi trenutak da unovče svoje bitcoine i uživaju u “čvrstim” valutama, Finman ima posebnu misiju.

Tokom prošle godine Finman se razočarao u svet kriptovaluta i on smatra kako originalna ideja blockchaina i kriptovaluta više ne postoji, već su je nadjačale prevare i politika o tome može li bitcoin zameniti tradicionalni novac.

Stoga je odlučio to promeniti. Putuje delom sveta i okuplja druge istomišljenike, većinom bitcoin-milionera, kako bi pokrenuli novu kriptovalutu koja bi rešila, po njegovu mišljenju, najveće probleme kriptovaluta.

Razočaran sam stanjem kriptovaluta. Celi boom doneo je i mnogo prevara i prljavih dogovora. A bitcoin-zajednica poglavito previše je usmerena na vlastite interese da bi modernizirala tehnologiju koja leži iza svega, kaže Finman za Business Insider.

Za njega je veliko tržište kriptovaluta korumpirano, što je, po njegovu mišljenju, dovelo do toga da većina kriptovalute smatra vrednošću poput zlata, a ne potencijalnom zamenom za novac.

Upravo gledamo prvu generaciju kriptovaluta kako živi i, verovatno, umire, smatra Finman.

Zato okuplja istomišljenike, koje naziva “bitcoin-kitovima”, koji su spremni uložiti u stvaranje nove kriptovalute koja bi bila sve što bitcoin nije – imala bi manje kolebanje na tržištu kao i jeftiniju i bržu transakciju.

Nova kriptovaluta biće jednostavnija za korišćenje prosečnom korisniku, ističe Finman.

To ne znači nužno da će njegova ekipa biti ta koja će osmisliti i svetu predstaviti novu i bolju kriptovalutu, već da će potreba za takvim rešenjem biti toliko velika da korisnici neće imati ništa protiv zaboravljanja starih načina i kriptovaluta.

Izvor: itmagazin.info

Prethodni tekstAtelje Keti Radevske
Sledeći tekstDnevna doza aforizma
Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.