fbpx
spot_img

Cenjena srpska književnica Božica Velousis: Rat nas nije sprečio da budemo bolji, ostvareni i školovani ljudi!

Priznata književnica, pesnikinja, humanitarka i dobitnica prestižnih priznanja, Božica Velousis je specijalnim povodom otputovala u Svilajnac. Nije u pitanju priprema za nov roman, inspiracija ili poseta prijateljima, već velika proslava “ 20 godina mature“ generacije poljoprivredno – veterinarske škole sa Domom učenika u Svilajncu koja 1999. godine položila svoj maturski ispit. Iako je ta tužna godina mnogima donela nemila dešavanja narodu Srbije, maturanti se trude da je pamte samo po poslednjim školskim časovima, nastavi i maturskom ispitu, nakon kojeg su otišli na dalji tok visokog obrazovanja.
,, Možda nas je bombardovanje spečilo da proslavimo maturu kao ostali mladi ljudi širom sveta, ali nas nije spečilo da se i dalje školujemo, učimo, radimo na sebi, stvaramo porodice i budemo bolji ljudi! Moji prijatelji su organizovali proslavu mature i pre 10 godina, ali iz opravdanih razloga nisam prisustvovala. Pomešana osećanja, seta, radost, sećanja i nostalgija vladaju mojim trenutnim raspoloženjem. Srećna sam što sam svoje prijatelje videla nakon mnogo godina, a još srećnija što je naše slavlje svojim prisustvom uveličao naš razredni starešina Rade Đurić koji nas je naučio radu, redu i disciplini. Zahvalna sam njemu i pokojnoj vaspitačici Desi koji su afirmativno uticali na stvaranje moje ličnosti. Inače, srednja škola koju sam pohađala je pre samo nekoliko dana slavila svoj 62 rođendan. “ izjavila je Božica Velousis ističući da se posebno obradovala drugarici iz školske klupe.
Književnica koju prate veliki uspesi naročito nakon poslednjeg romana “ Sve je to ljubav“ i zbirke pesama ,,Verujem u ljubav“, najavljuje za jesen novo književno delo i još jednu zbirku pesama! Ovim materijalom, obradovaće sve poklonike svoje knjige. 
Marko Spirić
PRIJATELJ PORTALA POKAZIVAČ
TAMBURICA FEST
Novi Sad (20-22. juna 2019) Petrovaradin
Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.