fbpx
spot_img

Četvrti međunarodni festival ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara podržano od strane Turističke organizacije Bar i Kulturnog centra Bar održat će:

Četvrti međunarodni festival ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“

Festival će se održati u Baru u vremenu od 20 – 23. Avgusta 2021. god. Planirano je održavanje nekoliko poetskih večeri, kao i obilazak prirodnih ljepota i kulturnih dobara Bara, kao i obilazak Manstira Ostrog.

Pjesnikinje i pjesnici sa nestrpljenjem očekuju obilazak Starog grada Bara, Stare masline, Volujice, Skadarskog jezera.

Za potrebe festivala štampane su tri knjige i to: zajednička knjiga ljubavne poezije „Pjesnik Svetionik“4, knjiga ljubavne poezije „Sidro noći“ autora Labuda N. Lončara i knjiga Safete Osmičić iz Holandije „Amor i Eros me pohode noću“.

Pored domaćih autora iz Crne Gore na festivalu dolazak su potvrdili gosti iz zemalja okruženja i Evrope. Dolazak je najavilo  dvadeset autora iz regiona i Evrope.

I to su pretežno autori zastupljeni u zajedničkoj knjizi ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“ 4 – iz Srbije, Holandije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zbog složene epidemiološke situacije dolazak su otkazali pjesnici iz Turske, Bugarske i Engleske.

Na festivalu će biti proglašena najljepša pjesma iz zajedničke knjige a autor će biti nagrađen sa produženim vikendom za dvije osobe u jednom od apartmana na Barskoj obali.

Završno veče je planirano za 22. Avgust u 21.00h.

Dobro došli!

Labud Lončar
Rođen u Ivangradu (današnje Berane). Objavio četiri knjige poezije. "Rođenje suze", Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je četiri knjige poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“ i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru.