fbpx
spot_img

Čuva sve o Piksiju, odbila je da proda kolekciju

Sandra Ćeran iz Obrenovca najveća je obožavateljka Dragana Stojkovića Piksija – to potvrđuje njena kolekcionarska priča.

Ona već 30 godina skuplja sve članke i fotografije Piksija koji su objavljeni u ozbiljnom vremenskom rasponu.

Pisala je škoslke sastave, skupljala isečke od perioda kada je Piksi igrao za Crvenu zvezdu, pa sve do danas.

Posebno čuva sastav koji je pisala.

„Došao je i taj dan, tata me je poveo na Zvezdin stadion, na Marakanu, gde se skupio veliki broj navijača da dočeka najveću zvezdu prelaznog roka. Sa nestrpljenjem sam ga očekivala, zamišljala ga na razne načine, bila sve nervoznija… Odjednom, Delije su se uskomešale, svi su se digli sa svojih mesta jer na stadion je, laganim koracima, uilazio on, moj idol, osoba koju sam najviše volela – Dragan Stojković Piksi“, pisala je ona.

Kupovala je sve dnevne, sportske listove i magazine i napravila nezapamćenu kolekciju.

„Ovde je sve što je ikada izašlo o njemu, a da sam ja znala za to. To su novine i časopisi koje sam ja kupovala, sekla i lepila. Danas su to požuteli novinski članci… Svake srede sam kupovala „Tempo“ i prelistavala tražeći njega. I ne samo to. Kada u dnevnim novinama izađe u ukrštenim rečima i tu sliku sam sekla i čuvala“, rekla je Sandra za lokalni RTV Mag.

Nije pokušavala da dođe do Piksija, ali je Piksi došao do nje i želeo je da otkupi kolekciju.

Foto: TV Mag

„Zatražio je da me pozovu i kada smo se čuli on je postavio pitanje ‘Koliko ovo košta?’. Svesna i zbunjena jer ću da odbijem jednog Dragan Stojkovića Piksija samo rekla; Znate Dragane, ovo je nekako moje“, objasnila je Sandra.

Onda su se upoznali, a Piksi joj je rekao da je plakao dok je gledao svesku sa svim uspomenama koje je video u njoj.

Sandra je kao učenica 7. razreda čak angažovala celu školu da glasa za Piksija u izboru za najlepšeg fudbalera Jugoslavije.

Slali su se kuponi, a cela škola je skupljala potpise za Sandru.

„Tada je izašao članak ‘Najteži paket je bio iz Obrenovca, od jedne Sandre, koja je uz svoj glasački listić priključila i spisak od ravno 800 potpisa svojih drugova i drugarica’. U tom kolu Piksi izbija na prvu poziciju, a ja od Tempa dobijem video kasetu na poklon“, ispričala je Sandra.

 

Izvor: nova.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.