fbpx
spot_img

Da li će nam nekada biti bolje

„SKD Prosvjeta“ iz Splita Udruženja Srba iz Hrvatske ugošćeno je u petak 10. novembra  od SKD Udruženja Srba iz Hrvatske „Nikola Tesla“ Kragujevac. U okviru programa druženje je započeto u Udruženju penzionera Kragujevca osveženjem i poklonima zaslužnim članovima iz Dalmacije. Prvo je pesmom goste pozdravili pevačka grupa domaćina, pa je Ženski pjevački zbor za negovanje strih srpskih i dalmatinskih pesam otpozdravio domaćinima. Dame su se ujedinile i nastavile druženje uz pesmu, koje je mnogima izmamilo suze! Gosti su zatim posetili Spomen park i položili venac na humku streljanim đacima i profesorima spomenika „Peto tri“.

Posetu su nastavili zajedničkim ručkom u restoranu studentskog doma  i fotografisanjem na skalinama Prve kragujevačke gimnazije i  sa „SMAKOM“.

„SKD Prosvjeta iz Splita Udruženja Srba iz Hrvatske postoji 27 godina i sve vreme sa svojom braćom u Kragujevcu. Vakum of četiri godine nastao je zbog korone. Danas smo u Kragujevcu probili led, odavde idemo u Zemun u Zajednicu Hrvata u Beogradu. Mi smo samo kap vode u moru, poručujemo da smo svi mi nekad Srbi i Hrvati živeli složno pre i sada, to je poruka koju želimo da ostavimo budćim pokolenjima“, rekao nam je za „Pokozivač“  Momčilo Rusić Predsednik „SKD Prosvjeta“ iz Splita Udruženja Srba iz Hrvatske.

Iz razgovara zapamtio sam nekoliko rečenica, koje ću preneti bez komentra:

– Jadna nam majka, da li će nam nekada biti bolje?

-Gde idemo, uz skaline?

-Budale i bure nikada ne staju!

 

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.