fbpx
spot_img

Da ne bih pričao: Muzej Novaka Đokovića

Svedoci smo izjava kojima se najavljuju projekti od nacionalnog značaja u različitim oblastima života. Većina tih projekata su smisaoni i zaista su i potrebni Republici Srbiji i građanima Srbije. Mene samo čudi što se bar neko, mnogo značajniji od mene i po uticaju, a i po mogućnostima, do sada nije zapitao: „A gde je među svim tim projektima Muzej Novaka Đokovića?“

Foto: novakdjokovic.com

Bilo bi besmisleno, a nekom možda i dosadno da čita kada bih počeo da nabrajam sva dostignuća i postignuća našeg Noleta. Na teniskom terenu i van njega.

Bilo bi besmisleno, a nekom možda i dosadno da čita kada bih počeo da nabrajam koji su sve projekti izgrađeni i u koju namenu, koje su prostorije i prostori i gde i u koju namenu planirani i realizovani, koji i koliki novac je utrošen i potrošen za ralizaciju svega toga.

Fotografija: Profimedia

Bilo bi besmisleno, a nekom možda i dosadno da čita kada bih počeo da nabrajam razloge zbog kojih bi Muzej Novaka Đokovića već odavno trebalo da krasi Beli grad, Srbiju i Balkan.

Bilo bi besmisleno, a nekom možda dosadno da čita i kada bih ja postavio pitanje zašto Muzej Novaka Đokovića još nije napravljen.

Tako da, ja ću pisati o nekim drugim stvarima. Praktičnim. Gde smestiti ove pehare koji tek dolaze, gde pohraniti sva priznanja, nagrade, zahvalnice i ostala svedočanstva uspeha na svim životnim poljima našeg, a i svetskog najboljeg sportiste svih vremena, koja tek treba da stignu?

Foto: novakdjokovic.com

Da čekamo da Muzej Novaka Đokovića napravi Francuska, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, ili možda Kina, gde je Novak obožavan skoro pa kao u Srbiji? Neki drugi deo sveta koji se ne zove Republika Srbija, neki drugi grad koji nije Beo? Pa oni bi jedva dočekali, s ponosom!

E, da se ne bi desila takva bruka i sramota, krajnje je vreme da se Muzej Novaka Đokovića napravi tamo gde mu je i mesto. Što pre.

Foto: novakdjokovic.com

A mene lično što se tiče, odavno je već napravljen – u mom srcu.

***

Himna sportista i navijača – Ti svoj put znaš!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.