fbpx
spot_img

Dani Svetog Jovana Vladimira, u Baru!

Pozdravni govor sveštenika Slobodana Zekovića, starješine Sabornog hrama u Baru i člana DDDK Sv. Jovan Vladimir:

Hristos vaskrse, draga braćo i sestre!

U ove svijetle dane kada proslavljamo Praznik nad praznicima-Pashu Gospodnju-Vaskrsenje Hristovo, pripremamo se da proslavimo i spomen divnog svjedoka Hrista Vaskrsloga, Sv. Jovana Vladimira, našeg nebeskog zastupnika, roditelja i pokrovitelja.

On je ispunio zapovijest Gospodnju da veće ljubavi nema od one da neko život svoj položi za bližnje svoje. Svoju ljubav prema Gospodu i prema bližnjima on je posvjedočio i zapečatio prolivanjem svoje mučeničke krvi. Zato nije čudo što je naš blaženopočivši Mitropolit Amfilohije, dajući blagoslov za osnivanje Društva dobrovoljnih davalaca krvi pri našem Sabornom hramu, odredio da ono ponese ime Sv. Jovana Vladimira.

 

Stoga je izuzetna čast i poseban blagoslov biti član ovog Društva. Naš mali trud i žrtva, mnogima će značiti mnogo, mnogima može spasiti život.

Da Vam Gospod svima podari dobro zdravlje i svaki napredak, i da Vas i Vaše porodice prati blagoslov Sv. Jovana Vladimira!

Živi i zdravi bili na mnoga i blaga ljeta!

 

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru