fbpx
spot_img

Deca iz 15 porodica dobila IT darove

Kompanija EWE i partneri u humanitarnoj IT akciji

Kompanija EWE Comp u saradnji sa svojim partnerima organizovala je, sada već tradicionalnu, humanitarnu IT akciju u kojoj je glavni zadatak bio da se pomogne najugroženijoj deci u Srbiji kojoj bi vrhunska IT oprema omogućila lakše školovanje, brže sticanje novih znanja i otvorila prozor u moderan svet.

Ove kompanije tako su izmamile osmehe mnoge dece, pa i dvogodišnjoj Dunji iz Degrmena, čija porodica živi u uslovima krajnjeg siromaštva i Dragani (13), koja sa svoje troje braće i sestara svaki dan prelazi po petnestak kilometara do škole i nazad u selu u kome nema više dece, pa će im Chieftec kompjuter sa Epson štampačem, AOC monitorom i Cooler Master tastaturom biti u neku ruku i prozor u svet.

Sedamnaestogodišnjen Nenadu Stevanoviću iz jednog kuršumlijskog naselja čiji su roditelji prerano preminuli i ACER tablet će pomoći u daljem sticanju novih znanja. Dejana Bačko (23) koja je rođena bez gornjih ekstremiteta i uprkos tome postiže izvanredne rezultate u tekvondu mnogo će značiti ASUS transformer book. Milošu (21) i Veljku (19) Antonijević iz sela kraj Jagodine „Beko“ je bar na trenutak olakašao patnje.

Nikako ne treba zaboraviti ni Aleksu (13), koji već godinama ima problema sa sluhom i nosi slušni aparat. Njega je ASUS obradovao Transformer Book-om. Dell laptop će svakako biti od velike koristi devojčici koja je bila žrtva trgovine ljudima, a ipak je uspela da nastavi iole normalan život i upiše se na fakultet.

– Svesni smo da u Srbiji postoji mnogo dece kojima je pomoć potrebna u bilo kom obliku. Odlučili smo se da učinimo nešto povodom toga, da bar određenom broju porodica, njih 15 konkretno, učinimo dan iole lakšim i zahvaljujemo se svojim poslovnim partnerima koji su nam pomogli u tome – poručila je Marija Popović direktorka marketinga kompanije EWE Comp.

I dok Lela (36) ističe da se kompjuteru najviše obradovala njena najstarija ćerka Dragana (13), Rade Laketić, glava tročlane porodice, kaže da će on i supruga, zahvaljujući novom frižideru, moći da svoju dvogodišnju ćerkicu hrane svežim namirnicama. I braća Stevanović zahvalna su na tabletu, koji dosad nisu imali i koji, kažu, ne bi ni mogli da priušte.

Lepota života krije se u darivanju i pomoći onima koji nemaju, koji pate i ne mogu ili ne znaju kako da se nose sa životom i životnim problemima. Mlađi su tu najugroženiji i zato je pravi trenutak da svi, koliko mogu, doprinesu ovoj sjajnoj IT humanitarnoj akciji, jer život ima pravu lepotu ako se pomogne onima kojima je pomoć zaista neophodna.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.