fbpx
spot_img

Deca na raskrsnici: Šta žele devojke, a šta momci (drugi deo)

Prošle nedelje počeli smo priču o vrednovanju kvaliteta sa muške i ženske strane kada je današnja omladina u pitanju. Bilo je reči uglavnom o muškim aspektima, a sada da vidimo kako to devojke čine.
„Svi su momci isti!“ Zvuči poznato? Svaka devojka je sigurno iks puta izgovorila ovu famoznu rečenicu od svoje petnaeste godine pa nadalje. To je replika na svako nezadovoljstvo koje se javi u kontaktu sa suprotnim polom. Po pravilu, ovakvo razočarenje nastaje onda kada eventualna devojka shvati kako muškarci ženski svet posmatraju mahom „u horizontali.“ Bila to normalna stvar (proizvod puberteta, hormona) ili ne, emotivno nezreli, i jedni i drugi sve bi to zbrzali na prvu ruku: dečaci da „udare recku“, a devojke da što pre porastu (i zato često biraju momke prilično starije od sebe). Ovo nije ništa novo niti neobično, samo se nakon ovakvih pojava nikako ne sme generalizovati celokupna populacija pod već pomenutom parolom („Svi…“), jer devojke posle dva ili tri takva „slučaja“ automatski mrze sve ostale mladiće koje im se nametnu na ovaj ili onaj način. Doduše, do prve sledeće prilike.
Moda sa kakvom se susrećemo u ovom vremenu već je uveliko uzela maha, pa je možda izlišno komentarisati, ali, ovde će i o tome biti reči, međutim, iz drugog razloga. Prirodno je, normalno, pa čak i poželjno da se cure oblače atraktivno, izazovno, jer to je deo ličnosti svake pripadnice lepšeg pola. Ipak, ima li smisla da se, konkretno sada, preko zime, devojke šetkaju u mini- suknjama na minus pet ili deset, nabadajući štiklama po snegu? Ako se i taksijem dolazi do centra, onda neka barem izađu kod kluba ili diska, a ne na ovaj, apsolutno pogrešan način. Jer, čini mi se da se golim stomacima i leđima ništa ne postiže, a svakako je najsigurniji način da se navuče prehlada, upala jajnika, bubrega, materice i sl. Nekome je možda palo na pamet da su sve one buduće majke?
Prilična provokacija odevanjem danas je sve redovnija, a u kombinaciji sa „odgovarajućim“ ponašanjem, stopostotna reputacija „ribe“ iliti „mačke“ je zagarantovana. Tada si „elita“, „kul“ i sve to donosi odgovarajuće „pogodnosti“ u muškom svetu. I to svetu upravo onih koji slože tako slatku priču kako im ne trebaju devojke „od danas do sutra“. I na kraju se vrtimo u krug: momci pričaju kako su devojke ku…e, a devojke trče nazad paroli: “Gledate nas samo kao objekte. Svi ste vi isti!“ Naposletku, svi kolektivno trče flaši, koja je,izgleda, najbolja savremena medicina.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Boško Živanović
Boško Živanović
Rođen je 1988. u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i srednju, Šabačku gimnaziju. Masterirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sa zvanjem profesora srpskog jezika i književnosti. Do sada je objavio nekoliko knjiga poezije i proze (za decu i odrasle, a dopisnik je i lokalnih šabačkih novina: „Podrinskih“ i „Glasa Podrinja“ . Lektor je, pesnik i jedan od urednika prestižnog časopisa za decu „VITEZ“ iz Beograda. Pored pisanja, bavi se i komponovanjem autorskih pesama. Živi i radi u Šapcu.