fbpx
spot_img

Deveti Ex Yu Rock Fest

Foto: Branko Starčević
Deveti Ex Yu Rock festival biće održan, uz nastupe Nene Belana & Fiumens, Prljavog inspektora Blaže i Kljunova, kao i drugih bendova, 10. i 11. avgusta uz slobodan ulaz za posetioce u centru Starčeva, nadomak Pančeva.
Na starčevačkom Trgu neolita 10. avgusta (od 21:00) sviraju pančevački rokeri Rezervni plan, Bijelo dugme tribute bend i Neno Belan, autor velikih hitova kultnih Đavola kao što su „Stojin na kantunu“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Ostani uz mene“, „Bambina“…
Niz solo hitova poput „Sunny Day“, „Vino noći“ i „Rijeka snova“, Belan sa svojim Fiumens nastavlja i nedavnim novim albumom „Sanjaj!“, a na Ex Yu Rock Festu 9 posetioci mogu očekivati „energičnu svirku, gomilu pozitivne energije i presjek kompletne karijere“.
Druge večeri Ex Yu Rock Festa 11. avgusta (21:00) nastupiće rokeri Zemljotres, pankeri Kreativni nered i Prljavi inspektor Blaža, koji ističe Starčevo kao mesto u kome je sa Kljunovima „imao neke od najluđih nastupa u karijeri“.
„Neki su bili toliko autentični da se još prepričavaju medju stanovnicima Starčeva i postaju neka vrsta narodnog predanja. Zato se nadam će ovaj nastup 11. avgusta ući u novu ediciju srpskih bajki i priča za decu“, kaže Blaža.
Na Ex Yu Rock Festu do sada su svirala velika imena rokenrol scene bivše Jugoslavije kao što su Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Van Gogh, Babe, Atomsko sklonište, Hladno pivo, Pekinška patka, Ritam nereda, Valentino, Psihomodo pop, Bjesovi, Jura Stublić i Film…
Deveti Ex Yu Rock Fest biće održan u okviru manifestacije „Dani druženja“, čiji su organizatori Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana uz podršku Mesne zajednice Starčevo.
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.