fbpx
spot_img

Đoković, Vavrinka i Monfis igraju na turniru Srpska open u Banjaluci

Svetski broj jedan Novak Đoković, Francuz Gael Monfis i Švajcarac Stanislas Vavrinka učestvovaće na ATP turniru Srpska open u Banjaluci od 16. do 23. aprila, saopštili su organizatori.

Pored Đokovića, Monfisa i Vavrinke, na turniru će igrati i srpski teniseri Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Organizatori su saopštili da su u završnoj fazi pregovora sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Rusom Andrejem Rubljovom, kao i sa ruskim teniserom Karenom Hačanovom i Amerikancem Frensisom Tijafoom.

„Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga.“

„Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima“, izjavio je direktor turnira Srpska open Đorđe Đoković.

Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da veruje da organizacija može da ispuni očekivanje publike.

„Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon čelendžera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se karta više tražiti za svaki meč“, izjavio je Milinović.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.