fbpx
spot_img

Konkurs za novi broj časopisa za kulturu i umjetnost Nekazano

Međunarodno udruženje „Nekazano“ iz Bara
raspisuje konkurs za jedanaesti broj 
„NEKAZANO“ – časopis za kulturu i umjetnost

 

Vaše pjesme, priče, eseje, prikaze, aforizme šaljite na: 

 

nekazano@yahoo.com

 

 Rok za dostavljanje radova je 30. mart 2023. god.

 

–  Zainteresovani autori mogu poslati u jednom word dokumentu po jednu pjesmu, priču ili prikaz. Do desett aforizama.

Dužina pjesme do 24 stiha, priča veličine do dvije stranice A5 formata. U dokumentu obavezno napisati kratku biografiju, tačnu adresu i broj telefona.

 

– Radove iskljućivo slati kao Word document, font Times New Roman, veličina 12.  

– Radovi mogu biti objavljivani i neobjavlivjani ali moraju biti lektorisani

 

– Radove slati na ćiriličnom i latiničnom pismu i na svim jezicima regiona i svijeta. 

– Autori koji šalju radove na maternjem jeziku (makedonski, ruski, bugarski, poljski, turski, albanski, slovenački i sl.) moraju biti kvalitetno prevedeni na srpski jezik.

 

– Samim slanjem svojih radova potvrđujete da ste autori pomenutih radova i Nekazano se ograđuje od mogućih plagijata i ne snosi odgovornost za iste.

 

– Kao i ranije pretplata, štampa i troškovi dostave iznose 5,00 €.

 

– Dostava se na teritoriji Crne Gore poštom a van Crne Gore preko naših članova po gradovima i poštom.

 – Dostava se vrši po dobijanju časopisa iz štampe i isključivo posle izvršene promocije.

 

 Osobe za kontakt: Goran Radičević, Miroslav – Mišo Bakrač, Mirjana Svetozarević, Nataša Lečić, Gordana Srećković, Vojin Trivunović, Damir Maras, Željko Bilankov i Slavica Šešum.

Labud Lončar
Labud Lončar
Labud N. Lončar, rođen je 1964.god. u Ivangradu, današnje Berane. Pjesnik, prozni pisac i kolumnista. Bavi se pisanjem poezije i proze. Organizator mnogih kulturnih manifestacija i promocija. Osnivač i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara. Član je Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara, kao i mnogih drugih Udruženja književnika putem društvenih mreža. Zastupljen je u tridesetak domaćih i stranih antologija i zbornika. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Pjesme su mu prevedene na engleski, francuski, njemački, poljski, ruski, rusinski, makedonski I bugarski jezik. Objavio je pet knjiga poezije: „Rođenje suze“, „Ostavljanja“, „Na poleđini sna“, „Ako prećutim pjesmu“I “Sidro noći” kao i knjigu kratkih priča „Svako ostavi neki trag“. Osnivač je i urednik časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“, kao i časopisa za haiku „Nekazano“ ujedno je i osnivač i glavni urednik portala za kulturu iumjetnost „Nekazano“. Osnivač je Festivala ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“. Živi i stvara u Baru