fbpx
spot_img

Doktor Komarovski: “Reći ću vam zašto vas vaše dete ne poštuje!”

Današnja deca definitivno ne znaju da pokažu istu količinu poštovanja prema svojim roditeljima, barem ne onakvu, kakvu su naše generacije morale pokazivati svojima, a o minulim generacija da i ne govorimo. To je ujedno i jedan od jako važnih pokazatelja kuda svi mi kao društvo idemo. Srljamo u svet otuđenja, a o deci, navodno, brinemo više nego ikada.

No, da to definitivno nije tako, dokazao je poznati ukrajinski pedijatar, doktor Komarovski, jednim kratkim odgovorom kojim je odgovorio roditeljima na pitanje: “Naš stariji sin, koji ima 7 godina, često se prema nama zna ponašati bezobrazno, bez imalo poštovanja, svom ocu često odgovara i ponaša se prema njemu s visine. Molim vas, recite nam što da radimo, kako da ga promenimo?”

Doktor  Komarovski kratko je odgovorio:

“Ako želite da vaš sin malo više poštuje svog oca, to nećete dobiti u teoriji. Možete vi svom sinu pričati šta hoćete, ali dok vaš sin ne bude doživio situacije u kojima njegov otac zna više nego on sam, u kojima njegov otac može uraditi  više i  bolje, u kojima će pokazati svoju inteligenciju, svoju muškost, u kojima će svoje dete zaista naučiti nečemu, tek će tada dete naučiti da ceni svog oca.

A dete to nikada neće naučiti ako otac ne bude pored njega.

Moderni očevi puno rade i imaju jako malo vremena za svoju decu, jer zarađuju, no dete još uvek ne može da shvati taj koncept, jer realno, još uvek ne zna ništa o pravom životu. Ništa što ga je otac naučio. Nikako poštovanje koje je otac usadio u svoje dete.

Poštovanje se ne uči rečima, ono se zarađuje delima”.

 

Izvor:  index.hr

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.