fbpx
spot_img

Dragana Harkai: Izgradite pozitivan stav

Svako od nas na sopstveni način doživljava svet oko sebe, okolnosti i situacije koje nalazi na životnom putu. Okolnosti i situacije su takve kakve jesu, a od nas samih je na koji način i koliko ćemo dozvoliti da utiču na stvaranje naše slike stvarnosti.
Stav koji imamo prema životu uslovljen je našim učenjem, iskustvima, željama i očekivanjima. Sve što očekujemo od sebe u velikoj meri utiče na naš stav i sliku života koji živimo. Mislim da je najvažnije da pozitivnim mislima pokrenemo pozitivne stvari da se dešavaju. Kao što se često kaže negativne misli ne mogu pokrenuti pozitivan život. Pozitivno razmišljanje mora postati vaš jedini način razmišljanja. Pozitivan stav takođe podrazumeva veliku veru u sopstvene snage i mogućnosti. Treba verovati u pozitivan ishod i onda kada postoje naizgled poneke prepreke.
Pozitivan stav traži pozitivne misli koje vas zasigurno pokreću ka realizaciji pozitivnih ciljeva. Učenje i razvoj čine da rastete kao ličnost, kada rastete kao ličnost sve lakše i mirnije rešavate i neka vas ne brine kada se i šta kome dešava, bitno je koliko ste se vi sami pomerili u odnosu na juče, deset dana, mesec dana, godinu dana. Ako vidite napredak, pohvalite sebe i nastavite dalje, to znači da pozitivne misli i stavovi kod vas deluju i čine da se stvari pomeraju u dobrom smeru. Samo verujte u sebe i pozitivno mislite.

Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.