fbpx

Dragana Harkai: Kvaliteti neophodni za uspeh na poslu

1. Organizujte svoje zadatke
Ukoliko vaši zadaci nisu organizovani na adekvatan način, može se dogoditi da propustite nekoliko bitnih.  Neophodno je da budete sigurni da će svi zadaci kompanije biti odrađeni u predviđenom vremenskom roku. Organizovanje zadataka će vam olakšati da utvrdite koji zadaci još uvek nisu završeni, a koji jesu. Napravite listu stvari koje je potrebno odraditi i odredite prioritete u zavisnosti od njihovog značaja za dalje poslovanje kompanije.
2. Fokusirajte se na dostizanje ciljeva
Neophodno je da ostanete usresređeni i da naporno radite kako biste ostvarili i zadržali uspeh na tržištu. Izgradnja ugleda među kolegama i klijentima zahteva dosta vremena. Skoncentrišite se na postizanje ciljeva.Odlučite se pre za više manjih koraka, umesto jednog velikog.
3. Doslednost
Ako ste dosledni u ostvarivanju svojih ciljeva, ostvarićete ih sa lakoćom. Doslednost u vašem poslovanju će podstaći kolege i klijente da steknu poverenje u vas. Nakon što steknete njihovo poverenje, tada možete da se usmerite ka ostvarivanju većih ciljeva. Nemojte gubiti nadu kada doživite neuspeh, već učite iz svojih grešaka i izbegavajte da ih ponovite u budućnosti.
4. Pozitivnost
Uvek razmišljajte pozitivno. Ako vam nešto treba ili želite prezentovati neku novu ideju, razmišljajte samo o pozitivnom ishodu situacije, jer ako krenete sa negativnim stavom, to će se na vama i videti. Prvo mi sami moramo verovati u neku ideju da bi ona bila vidljiva i dopadljiva drugima.
5. Samopouzdanje. Možda ćete na putu do uspeha morati da naučite da budete istaknete svoje pozitivne strane, prednosti, odgovornost, posvećenost, rad i trud. Te se stvari mogu naučiti i vežbati. Uvek verujte u sebe i ostanite verni sebi. Prilagođavajte se radnoj sredini do tražene granice ali zadržite svoje pozitivne strane, jer vas upravo to čini jedinstvenim.

Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.