fbpx
spot_img

Dragana Harkai: Saveti za uspešan život

1. Stvorite realnu sliku o sebi, budite svesni svojih osećaja, misli i želja. I vredno radite da postanete ono što želite. dobro odredite šta je sve potrebno da uradite i koliko je truda potrebno da uložite.
2. Što god da radite, radite to najbolje što možete. Nikada se ne upoređujte sa drugima, već sa onim koliko ste znali i ko ste bili prethodnog dana. Nastojte da svakoga dana budete sve bolja verzija sebe.
3. Naučite ne da budete ponosni kada nešto uradite, već da budete dostojanstveni, poslaćete mnogo bolju poruku svetu.
4. Ne ljutite se na druge kada ne urade nešto kako su obećali. Ljutnja je samo kazna koju dajemo sebi zaneadekvatno ponašanje nekog drugog. Svoju ljutnju pretvorite u kreativnost, stvorite nešto bolje i plemenitije u svetu oko vas.
5. Imajte realne ciljeve, tada će sve što želite biti dostižno. Imaćete naravno uvek posla, dok to ne ostvarite i naravno stvorićete sebi još jedan put ka sreći. Jer na kraju svakog cilja, njegovim ostvarenjem, sami stvaramo radost i sreću u duši koja je delotvorna za naš život.
Dragana Harkai
Dragana Harkai
Master ekonomista, pisac, Business English edukator i blogger. Autorka podržava univerzalne ljudske i životne vrednosti i piše o tim vrednostima, kvalitetnom stilu života, modi, lepoti, ljubavi, osmehu, putovanjima, inovacijama. Inače, i njen način pisanja je potpuno izgrađen jer je sa 18 godina izdala svoju prvu knjigu “Osmeh do beskraja”, nakon nekoliko godina i drugu “Duša” koja je dvojjezična. Govori tečno nekoliko svetskih jezika i voli da putuje i upoznaje najrazličitije ljude. Ako je pitate šta je za nju najvažnije odmah će vam reći zdravlje i kultura, to se i vidi po njenom stavu, ponašanju, odnosu sa ljudima i načinu života.