fbpx

Drobeno Stefan TićMi

NE SHVATAJ ME PREVIŠE sLIČNO

šta bude kad izvadiš zub, a napravi se rana u grudima, gde je onda ljubav pustila korenje, u srce ili meso? ko je držao klešta, a ko tebe za ruku? proklet bio, rastu mi maloUmnjaci od toga, reci mi, nemoj da ćutiš, kad izvadiš zub, ko se nastani sa koferima u tu pukotinu – ljudi ili paprat? da nisu izmislili oluke gde bi se suze sa neba slivale, u grkljan ili vrtove?
ništa ne boli, samo se udobno smesti i zini: aaaa, ova ordinacija nema krov, sad će kiša, da li si žedna ili očekuješ nekoga? ne pitaj me zašto sam sav u belom, valjda treba da si ti sva u belom, vičeš daa, vičem daa, iza nas neko tapše, gluposti, ali šta ako šta ako ti kažem da postoji naziv za razmak između zuba, za šupljinu, zove se dijastema, gospode, šta misliš kako se zove ova šupljina između nas?
šta misliš kako se zovu zubi između dva vazduha? ponor. e, to smo mi, iznikli iz mesa u meso. mlevenomesožderi.
sami sebe jebemo.
zapiši negde, nulta sam pozitivna, ako zatreba krv da se prolije…

Stefan Mitić
Stefan Mitić
Da li bi iz ovih prigradskih očiju što mirišu na ustajalu provinciju, sitne radosti, ajvar i kamenolom duše izrasle pesme ko pupoljci da sam rođen na Slaviji? Stefan Mitić (tićMi) nije rođen na Slaviji, već u Leskovcu, istog datuma kao i čuveni pisac Edgar Alan Po: 19.01.1992. godine. Za razliku od Edgarovog ramena na kome čuči gavran, na Stefanovom čuči perut.