fbpx
spot_img

Drugi seminar Školice života u Merošini

Merosina-1

Drugi seminar Školice života, održan u Merošini sredinom oktobra meseca, imao je za cilj da  dodatno informiše vaspitače o načinima za poboljšanje kvaliteta njihovog vaspitno obrazovnog rada sa decom.

U iščekivanju otvaranja Školice života u Oblačini, u PU “Poletarac” u Merošini, od 17. do 19. oktobra 2014. godine, realizovan je drugi seminarKorak po korak – kvalitetnom obrazovnom praksom ka društvu znanja“ (program obuke akreditovan pod brojem 390 u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora školske 2014 – 2016. godine). Pored vaspitača i stručnih saradnika PU, obuci su prisustvovali i učitelji OŠ “Jastrebački partizani”, što je izuzetno značajno.

Merosina-4

 

Obuka je koncipirana tako da podstakne vaspitače da unaprede svoje znanje u radu sa decom, a svoju praksu usklade sa interesovanjima i potrebama dece. Učesnici su imali prilike da ovladaju osnovnim znanjima i veštinama metodologije – korak po korak, koja se sa uspehom primenjuje u mnogim zemljama kako u regionu , tako i šire.

U organizaciji CIP –Centra za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner projekta “Školice života – zajedno za detinjstvo”, voditeljke seminara bile su saradnice Slađana Golubović psiholog OŠ “Sreten Mladenović Mika” iz Niša i Svetlana Radosavljević, pedagog PU “Naše dete” iz Vranja.  Kvalitet obuke ocenjen je visokom ocenom 3.87 (od maks 4).

Merosina-2

 

Radovi na adaptaciji prostornih kapaciteta još jedne Školice života privedeni su kraju. Dečaci i devojčice iz Oblačine i okolnih sela u Merošini uskoro dobijaju potpuno nov prostor za učenje i igru. Završne pripreme su u toku, postavljaju se sprave u unutrašnjim prostorijama kao i u dvorištu. Tim Fondacije sa svojim stručnim saradnicima iz CIP centra, pobrinuće se da prostorije budu ispunjene mnoštvom igračaka i adekvatnim didaktičikm materijalom za decu.

Merosina-3

 

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.