fbpx
spot_img

EP u basketu: Srbija bez medalje

Srpski basketaši nisu uspeli da osvoje medalju na Evropskom prvenstvu, koje je održano u Amsterdamu od 7. do 9. jula. Ekipu Srbije su predstavljali Dušan Domović – Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Danilo Mijatović, koji je nastupao umesto povređenog Marka Ždera, stalnog člana najbolje svetske ekipe. Aktuelni svetski prvaci su od starta turnira zaigrali odlično, u grupnoj fazi takmičenja ubedljivo su savladali Mađarsku sa 21:13 i selekciju Španije sa 21:9. Kao prvoplasirani tim iz grupe A, Srbija je ukrstila koplja sa Holanđanima u četvrtfinalu. I protiv svetskog vicešampiona Srbija je bila dominantna za novu pobedu od 22:13.

U tim trenucima činilo se da Srbiju ništa ne može zaustaviti na putu ka zlatnoj medalji, međutim u borbi za medalje nedostajalo je i sreće, pošto je Srbija prvo polufinalni meč izgubila posle produžetaka od Letonije, a potom je i u meču za treće mesto Ukrajina postigla dvojku već na startu produžetka, pa je tako Srbija ostala bez medalje.

Pored muške, na EP je učestvovala i naša ženska reprezentacija, koja je takmičenje završila u četvrtfinalu.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...