fbpx
spot_img

Fond „Treća sreća“

Republika Srbija samo na osnovu prirodnog priraštaja godišnje gubi između 35 000 i 40 000 građana. Svima je jasno šta će se desiti, ako se nešto ne preduzme,  za nekoliko destina godina – biološko izumiranje.


Fond „Treća sreća“ punio bi se dečjim dinarom koji bi bio ugrađen u cene luksuzne robe, alkohola, cigareta, goriva, većih novčanih transakcija…A i svaka zaposlena osoba bi bila u prilici da mesečno izdvaja najmanje jedan dinar. Fond bi dobijao  sredstva i  iz budžeta Republike Srbije, kao i od donacija organizacija, firmi i pojedinaca koji žele i mogu da pomognu.

Iz fonda bi, po dolasku na svet trećeg deteta, jedan od roditelja mesečno dobijao nacionalni bonus u visini jedne prosečne BRUTO plate u Srbiji, bez vremenskog ograničenja.

Ideja je tu da se usavrši, dopuni, prepravi, popravi, unapredi…sprovede vremenom u delo i postane prioritet Republike Srbije. Inicijativa pokrenuta od strane autora ovoga teksta 16.12.2013. godine, a objavljena na portalu „Pokazivač“ prvi put 20. aprila 2014. godine.

beba

Da ljubav bude slađa – da Srbija rađa!

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.