fbpx
spot_img

Gordana Maksimović: Zahvalnost – bolja molitva ne postoji!

Pitate se na čemu to trebate biti zahvalni. Znate li možda  šta budi zahvalnost u vama? Da li vi uopšte znate šta je zahvalnost i zašto je ona takpo važna?

Mnogo je toga na čemu trebate biti zahvalni. Ne zaboravite, zahvalnost je merilo sreće. Koliko ste zahvalni toliko ste i srećni. Ako ne osećate i ne zivite sreču, znajte da ste zaboravili da osvestite na čemu biste vi trebali biti zahvalni.

Kada bi se ujutru kad otvoriote oči zahvalili na životu, na pruženoj još jednoj prilici da ugledate novi dan, na još jednoj prilici da kreirate život kakav želite, prepoznali biste sreću buđenja.

Kada bi ste zahvalili na svemu što imate trenutno, takva sreća bi se se priobudila u vama, od silnog bogastva i obilja.

Kada bi se zahvalili na jutarnjoj kafi i hrani koju imate, na partneru koji se budi pored vas, na deci… ne znam da li toliku  sreću možete i da podnsete.

Kada bi se zahvalili na domu koji imate, na stvarima, na malom anđelčiću okačenom na bravici vitrine koji vas pozdravlja, ali vi ga retko primetite.

Kada  bi se zahvalili na danu, na suncu, na kiši, na vetru… jer sve te vremenske prilike čine vaš život šarenijim i dinamičnijim.

Kada bi se zahvalili na ljudima koje srećete, prijateljima, komšijama, rođacima, znali biste da niste sami i da je pravo bogastvo u ljudima.

Kada biste samo bili zahvalni… znali bi ste je  sreća. Sreća leži baš u toj zahvalnosti. Samo kada biste  bili zahvalni i kada biste prepoznavali na čemu bi trebali da budete zahvalni, vaš život bi se promenio iz korena.

Vežbajte od danas zahvalnost. Započnite dan sa zahvalnošću, još u krevet prošapućite dve tri zahvalnosti, mnogo ćete lakše ustati jer ste već sebe doveli u jedno prijatno stanje i spremni ste da započnete dan. Ne zaboravite da nabacite osmeh na lice, osećaj je divan i vama, ali tek ukućani kada vas vide nasmejanu, atmosfera u kući postaje sjajna. Ako se dan po jutru poznaje, onda ovo obećava dobar dan svima vama.

Ja to tako… verujte da ova tehnika izjavljivanja zahvalnosti može život da vam promeni. Zato negujte zahvalnost, ne zaboravite na nju, jer mnogo je toga što zaslužuje da ga se setite i kažete samo jedno:Hvala! Bolja molitva ne postoji.

Gordana Maksimović
Gordana Maksimović
Dipl. defektolog-master logoped iz Kraljeva. Gordana je motivaciski govornik i životni trener, kao i autor jako posećenog bloga, you tube kanala i životnog priručnika MIRIS POZITIVNOG DUHA. Svet bi bio mnogo bolji kada bismo prvo radili na sebi i sopstvenim razvojem bili primer drugima, da uvide da sve može drugačije. Ja to radim ,a vi?