fbpx
spot_img

Još kao deca su znali da će biti šampioni: Šta su Nole, Bogdan, Ivana, Teo pričali kao klinci! (VIDEO)

Srpski sportisti koji su postali vrhunski još od malena su imali viziju i jaku želju da urade nešto.

Printskrin: Youtube
Da li se šampioni rađaju ili stvaraju? Ovo je večita dilema. Da li je neko dete predodređeno da postane sportski šampion ili mora da vežba naporno, da ima podršku porodice.

Teško je reći šta je presudno, ali verovatno i jedno i drugo, to jest i genetske preispozicije za sport kao i naporan rad.Ipak, srpski šampioni su još kao deca pokazivali određene crte ličnosti koje su ih predodredile da postanu veliki.

Šampioni se ne stvaraju u teretanama, oni se stvaraju od nečega što nose duboko u sebi – čežnje, sna i vizije – rekao je svojevremeno veliki bokserski šampion Muhamed Ali.

Svi se sećamo čuvenog intervjua Novaka Đokovića kada je imao 7 godine kada je rekao da će biti broj 1.

– Tenis je za mene obaveza, želim da bude prvak sveta – rekao je Đoković.

Miloš Teodosić je sa 8 godina u jednom dvorištu u Valjevu dok se igrao sa decom rekao čuvenu rečenicu posle zakucavanja na malom košu:- Ja sam Miloš Teodosić, jel treba autogram?

Pogledajte taj deo na 2,08 minuta snimka.

Ivana Španović je počela da trenira sa 7 godina a do svoje 15 godine je bila uspešna i u skoku u vis gde je preskakala 160 cm.Pogledjate video mlade Ivane i njenu trku na 100 metara a posle toga i intervju.

Milan Lane Jovanović srpski fudbaler je takođe kao dete pokazivao visoku dozu samopouzdanja da će uspeti u karijeri.- Talenat je jedno, ali treba raditi da bi se postao uspešan. Bolje je da su jači treninzi jer sutra kad budemo igrali sa protivnikom, ako smo jači doje važan faktor – rekao je Jovanović sa 11 godina.

Pogledajte njegovu izjavu na 2 minuta.

Izvor: Telegraf.rs
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.