fbpx
spot_img

Kako napisati svoj prvi roman

U utorak šestog decmbra Književni klub studenata – Negujmo kulturu je sa velikim uspjehom organizovao predavanje profesora Zorana Živkovića. Ovo književno veče je prvo u nizu predavanja iz ciklusa koji će nositi naziv „Mozaik“ .

U prijatnoj atmosferi  koja je vladala na predavanju, profesor Živković je pričao o problemima sa kojima se susreću svi oni koji se bave pisanjem  i sve što je po njegovom mišljenju potrebno za razvoj jednog mladog pisca. Publika je bila veoma zainteresovana za ovu temu , gosti su postavljali veliki broj pitanja i time su pokazali da još uvijek postoji ljubav prema književnosti i kulturi u Srbiji.

U prostorijama „Fonda umetnosti“  Biblioteke grada Beograda, čija je uprava srdačno ustupila ovaj prostor, predavanju je prisustvovalo dvije stotine gledalaca svih generacija. Predavanje koje je trajalo više od dva časa oduševilo je publiku i dobilo je najbolje kritike od svih pristunih gostiju.

Profesor Živković nije krio oduševljenje i zadovoljstvo velikim brojem posjetilaca. Iskazao je veliko divljenje prema mladima koji se bore za kulturu i najavio dalju saradnju sa Studentskom inicijativom „Negujmo kulturu“

Kratak video snimak predavanja :

Ako ste zainteresovani  da pohađate kurs kreativnog pisanja umetničke proze u organizaciji Studentske inicijative „Negujmo kulturu“ ,koji će održavati profesor Zoran Živković, obratite nam se na facebook-u https://www.facebook.com/events/127494587741137/

Pripremio : Aleksandar Đekić

 

Studentska organizacija „Negujmo kulturu“
Studentska organizacija „Negujmo kulturu“
Osnovana 29. februara 2016. godine. Ima za cilj promovisanje i očuvanje kulturnih vrednosti, podsticanje kritičkog razmišljanja o agensima koji utiču na razvoj društva, a koji danas sve više uzimaju maha usled čega pojedinac ostaje usamljen. Upravo je to onaj faktor koji je učinio da se okupe i pokažu da postoje i kulturne vrednosti koje propagiraju ljudi koji čitaju, pišu, sviraju. Svoje ciljeve ostvaruju na nekoliko sektora: Sekcija dramske umetnosti (SDU - Kultura teatar), Sektor za muzičku kulturu i umetnost (SMUK) - uključujući Beogradsko studentsko pevačko društvo i Ansambl narodnih igara, Književni klub i Medijski servis studenata. Imaju podršku „Matice srpske“ , „Srpske akademije nauka i umetnosti“ i brojnih javnih ličnosti iz sveta kulture i umetnosti. Otvoreni su za saradnju sa svim organizacijama i mladim ljudima koji dele njihove vrednosti.