fbpx
spot_img

Odbojka dame: Prva B liga

Ženski odbojkaši klub Ub zabeležio je pobedu u poslednjem meču u 2016. godini, pošto je kao domaćin savladao ekipu Sterije, rezultatom 3:1. Pobedom protiv Sterije, Ub je ostao na liderskoj poziciji pred nastavak takmičenja, koji je na programu krajem januara naredne godine kada će se odigrati i poslednje kolo prvog dela takmičenja.

Odličan posao su odradile odbojkašice Uba i mogu biti veoma zadovoljne sezonom. U deset odigranih kola, Ubljanke su ostvarile devet pobeda uz samo jedan poraz od ekipe Spartaka iz Ljiga rezultatom 3:2 , pa je lako moglo da se dogodi da Ub završi godinu sa savršenim učinkom. Nakon utakmice sa Sterijom i trener-igrač Marina Petrović je istakla da je sumnjala da će na kraju godine njena ekipa osvojiti prvo mesto zbog povrede Ana Marije Mitrović i da se nada da će i na kraju sezone Ub ostati na istoj poziciji.

Pored Uba, odličnu odbojku tokom takmičenja u Prvoj B ligi pokazala je i ekipa Spartaka (Ljig) koja je trenutno na drugoj poziciji. Pored Ljiga treba istaći i ekipu Valjeva koja je odigrala dobro u prvih deset kola i njihov trener Pejović može biti zadovoljan učinkom od osam pobeda i dva poraza, ali oba poraza su doživljena posle velike borbe i pet odigranih setova sa ekipama Uba i Spartaka iz Ljiga. Sigurno nas očekuje još dosta zanimljivih utakmica u nastavku sezone, pa sa velikim nestrpljenem čekamo 28. januar kada bi trebalo da se nastavi takmičenje u Prvoj B ligi.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...