fbpx
spot_img

Konkurs za najkraće priče 2017.

Izdavačka kuća „Alma“ priprema zbornik priča pod nazivom „Najkraće priče 2017“. Na konkurs se šalju do tri neobjavljene priče, ne duže od 30 redova (1800 znakova, pri čemu se i razmak između reči računa kao znak).

 

Nema nikakvih tematskih ili žanrovskih ograničenja. Konkurs nema takmičarski karakter – nema pobednika, nagrada i sl. Priče uvrštene u zbornik neće se honorarisati. Autorski primerak zbornika nije predviđen. Priče se potpisuju imenom i prezimenom. Poželjno je navesti i osnovne podatke o autoru (godina i mesto rođenja, zanimanje, književni rad, saradnja sa časopisima, objavljene knjige, adresa, telefon, imejl adresa…).

 

Radovi se šalju na adresu:

„Alma“
Molerova 62-A
11000 Beograd

ili elektronskom poštom na adresu: [email protected].

 

Svima koji priče pošalju elektronskom poštom potvrdićemo da smo njihov mejl primili. Ukoliko ti ne odgovorimo, molimo te da priče pošalješ ponovo.

 

Konkurs je otvoren do 15. decembra 2017. godine. Sredinom marta 2018. godine biće objavljen zbornik najlepših ostvarenja pristiglih na konkurs.

 

Sve informacije o konkursu, autorima zastupljenim u zborniku, predstavljanju knjige i sl. biće objavljene na sajtu www.alma.rs i www.alma.co.rs. Na ovom sajtu mogu se pročitati svi zbornici s prethodnih konkursa (uključujući i zbornik sa konkursa za najkraću kratku priču – „Nevidljiva paučina“).

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.