fbpx
spot_img

Košarka dame: Konačan spisak Marine Maljković

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak igračica, koje će putovati na Olimpijske igre u Rio. Milica Dabović će kao kapiten predvoditi reprezentaciju na još jednom velikom takmičenju. Pored Milice na spisku se nalaze: Tamara Radočaj, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković i Danijel Pejdž.

-Želim da se zahvalim ne samo Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić, nego i svim devojkama koje su bile sa nama na pripremama, a to su i Milena Marjanović, Biljana Stjepanović, Aleksandra Stanćev i Sanja Orozović jer su one svojim profesionalizmom i vedrim duhom doprinele dobrom radu i dobrom treningu, tako da u ovom momentu možemo zaista biti zadovoljni prvom nedeljom u Beogradu, pa Zlatiborom i onim što se sad i videlo protiv reprezentacije Turske. Donela sam odluku da vodim dve najmlađe igračice Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i posle mene bude najbolja moguća. To je jedini razlog moje odluke. U naredne dve nedelje do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške, a grešaka ima i to dosta, ali mislim da ako nastavimo da radimo ovim tempom, da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju spremno dočekati početak Olimpijskih igara – istakla je Maljković za sajt KSS.

Srbija će prvu utakmicu na Olimpijskim igrama odigrati 7. avgusta protiv reprezentacije Španije, a pre toga će odigrati dve prijateljske utakmice protiv Australije i Brazila. 

kosarkaska-lopta-1024x685

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...