fbpx
spot_img

Košarka: Superliga u dve grupe

Nakon razgovora predstavnika klubova u KSS, direktor lige Leon Deleon doneo je odluku da  će se   košarkaška Superliga odigrati u dve grupe . Takmičenje bi trebalo da počne 8. maja. Prvu grupu činiće Crvena zvezda, Metalac, FMP i najverovatnije Mladost iz Zemuna, dok će drugu činiti Mega, Partizan, Borac i Konstantin iz Niša.

Posle dvokružnog sistema, svako sa svakim, i šest odigranih kola po dve najbolje ekipe iz obe grupe igraju plej-of za titulu prvaka Srbije, odnosno za plasman u ABA ligu u sezoni 2016/17. godine.

 

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...