fbpx
spot_img

Pismo mojoj porodici – literarni rad koji je osvojio treće mesto na nagradnom konkursu

Povodom  obeležavanja Međunarodnog dana porodice u Skupštini grada Kragujevca je organizovano uručenje nagrada učesnicima likovno-literarnog konkursa koji raspisuje Savetovalište za brak i porodicu  Centra za socijalni rad pod pokroviteljstvom  grada Kragujevca. Tema je bila porodica, a na konkurs je pristiglo 118  likovnih radova predškolaca i 73  literarnih radova  učenika osnovnih škola. Nagrađeno je 15 učesnika u tri kategorije. Učenici su nagrađeni knjigom, porodičnim paketom, paketom slatkiša i jednodnevnim izletom u pratnji porodice.U  kategoriji  od I do IV razreda Lena Ilić, učenica OŠ “Radoje Domanović” iz Kragujevca, je osvojila treće mesto. Čestitamo! Sledi nagrađeni rad.

Foto: medias.rs
Foto: medias.rs

Dragi moji mama i tata,
Želim da vam kažem da, iako nas troje činimo malu porodicu, ja sam mnogo srećna. Ponekad poželim da imam brata ili sestru, ali ipak nisam usamljena jer imam sestru i brata po ocu, Jecu i Dekija. Oni jesu starji od mene, ali znam da me puno vole. Svi vi činite moj život zanimljivim i uzbudljivim.
Dragi tata, ti voliš sport, posebno odbojku, i tu svoju ljubav si preneo na mene. Često me vodiš na utakmice na kojima navijamo, radujemo kada pobede i tugujemo kada izgube. Zato sam i ja pre par meseci počela da treniram odbojku i nadam se da ćeš za nekoliko godina doći da me gledaš na nekoj važnoj utakmici. Takođe, mnogo volim kada ti “pržiš” mamin auto (kada voziš brzo), pa ću, možda i ja kao i ti. Kad porastem, da se takmičim u automobilskim trkama. Ti si veoma poznat sportista, pa se nadam da ću jednog dana i ja to biti.
Draga mama, ti mnogo voliš letnja putovanja i svake godine smisliš super mesto gde ćemo putovati. Volela bih kada ti ne bi imala tako puno obaveza i posla i kada bi mogla da ideš sa mnom češće u park. Ponekad, ti vičeš na mene kada sam neuredna, ili kada me mrzi da nešto uradim. Ja se malo durim, ali znam da ti želiš meni samo dobro i da želiš da budem dobra devojčica.
Vi me podržavate u svemu što je dobro za mene, a kada imam neki problem ja mogu to da vam kažem. Vi se trudite da mi pomognete uvek i sa vama se osećam sigurno i lepo. Volim kada provodimo vreme zajedno i kada smislio nešto posebno, bez obzira gde idemo i gde se nalazimo. Vi ste moja draga porodica i nešto najvrednije što imam i volim vas najviše na svetu.

Vaša ćerka Lena

Autor: Lena Ilić

odeljenje: III2
Osnovna škola„ Radoje Domanović “ Kragujevac
Učiteljica: Nataša Jelesijević

 

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.