fbpx
spot_img

Logopedski set poklonjen deci sa smetnjama u razvoju iz Aleksinca

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Predstavnici naše Fondacije i Ambasade Kanade poklonili su deci iz osnovne škole Smeh i suza” logopedski i interaktivni set u vrednosti od 458.213 dinara.

Zajedno sa našim prijateljima iz Ambasade Kanade, posetili smo danas Osnovnu školu za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Smeh i suza“ iz Aleksinca, i mališanima poklonili digitalni logopedski i interaktivni set u vrednostiod 458.213 dinara.

Reč je o školi koja broji oko 60 đaka i kojoj je bila neophodna adekvatna stručna i tehnološka podrška. Ova donacija će značajno popraviti uslove za učenje mališana, što nam je veoma drago.

Verujemo da smo deci i zaposlenima zahvaljujući ovoj donaciji uspeli da olakšamo dalje funkcionisanje i školovanje. U današnje vreme nemoguć je razvoj, u bilo kojoj sferi, bez tehnoloških inovacija, a set koji smo donirali pomoći će učenicima da unaprede funkcije sluha i govora. Želela bih da se zahvalim našim prijateljima iz kanadske ambasade koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava. Takođe, nastavnici su prošli obuku kako bi set mogao odmah da se primenjuje u svakodnevnoj nastavi – rekla je Maja Jovanović, projektna menadžerka Fondacije.

NDF-Aleksinac-1

Direktor škole Negovan Nedeljković objasnio je da će donacija imati značaj ne samo za školu već i za celokupnu aleksinačku opštinu.

Kolektiv naše škole na najbolji i najkvalitetniji način iskoristiće donaciju koju nam je Novak Đoković fondacija poklonila. Naš rad sa decom umnogome će biti olakšan, a veliku korist neće imati samo naša škola već i grad Aleksinac i cela aleksinačka opština. Učenici iz redovnih škola koji imaju potrebu dolaziće u našu školu i tražiće dodatnu podršku. Još jednom hvala Fondaciji što je prepoznala naše potrebe i želje za ovom asistivnom tehnologijom – izjavio je Nedeljković.

NDF-Aleksinac-4

Logopedski set se koristi u rehabilitaciji sluha i govora kod dece, odnosno za korekciju mucanja, lakših i težih oštećenja jezika i govora. Uz pomoć interaktivne table, deca umesto kredom pišu, crtaju i stvaraju prstima.

Ambasada Kanade i Internacionalni beogradski pevači su ponosni što su partneri Novak Đoković fondacije i što su bili u mogućnosti da obezbede Osnovnoj školi „Smeh i suza“ ovaj digitalni logopedski i interaktivni set, novo i inovativno didaktičko sredstvo, koje će svakako nastavnom osoblju pomoći da deci lakše i brže prenesu obrazovne programe – rekla je Beti En Džerman, dirigent hora Internacionalni beogradski pevači, koja radi kao asistent ambasadora Kanade u Beogradu.

NDF-Aleksinac-2

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.