fbpx
spot_img

Mariana Kunbar Selma: Maske ili šlemovi

Epidemija, virus, karantin i samoizolacija uništili su ne samo mnoge planove za ovu godinu već su i učinile da se svi radujemo što eto prolazi, jer nije bila neka godina za pamćenje.

Taman čovek pomisli kako je dobro što smo posle svega živi i zdravi, i da nam se ništa više ne može desiti posle svih talasa epidemije koje prolazimo, pored stručnog kriznog štaba i današnje nove vlade, kad ono, nema mira, kažu asteroid velikom brzinom ide prema zemlji.

Ovo je izvestila NASA (državna civilna uprava SAD-a za vazduhoplovna i svemirska istraživanja) Prema njima nebesko telo veličine 22 do 49 metara letetće ovih dana na udaljenost tri puta manju u odnosu na Mesec, odnosno 120 hiljadu kilometara.

Brzina asteroida bit će 8 km / s.

Plašljivi Amerikanci već su rezervisali atomska skloništa od straha da bi Zemlja mogla biti pogođena. 

Vodeći ruski istraživači (Nathan Eisman) nas uveravaju da ovaj asteroid neće pasti na Zemlju poput meteorita Chebarkul, iako je veličina ovih nebeskih tela jednaka.

Predstojeći predsednički izbori održaće se u SAD, 3. novembra a samo dan ranije očekuje se pad asteroida. Ali to sigurno neće sprečiti Amerikance da odaberu predsednika, što nam pokazuje da nam slede zaista zanimljivi događaji.

Informacije o približavanju meteorita Zemlji i njegovom kontaktu s planetom, 2. novembra objavio je astrofizičar iz Sjedinjenih Država Neil Degrass Tyson. Ovaj stručnjak na svojoj stranici na društvenoj mreži primetio je da se kosmičko telo kreće brzinom od dvadeset i pet hiljade milja na sat (više od četrdeset hiljade kilometara na sat). Sudar asteroida sa Zemljom neće imati ozbiljnih posledica, budući da je veličina meteorita izuzetno mala ali je njegovim rečima kontakt sa zemljom neizbežan.

Asteroid koji se približava nazvan je 2018VP1. i definitivno neće biti uzrok dugo predviđene Apokalipse na Zemlji. Ako je čovečanstvu predodređeno da postane žrtva globalne katastrofe u bliskoj budućnosti, neće ga izazvati meteorit. 

Stoga će se predstojeći predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održati prema rasporedu, meteorit će pasti 2.novembra oko pola šest na večer već 3. novembra zemljani će saznati hoće li Donald Trump dobiti drugi mandat ili će Sjedinjene Države dobiti novog predsednika.

A što se tiče asteroida NATA je proračunala da su šanse da pogodi zemlju 0,042 %.

Neki drugi naučnici su izračunali da su šanse da umrete od Kovida 0, 026 % 

Izgleda da ne bi bilo loše, onako za svaki slučaj da pored obaveznih maski obučemo ovih dana i šlemove. 

Što je sigurno, sigurno!

Mariana Qunbar
Mariana Qunbar
Piše pod pseudonimom Selma, pesnikinja i romansijerka. Rođena u Leskovcu 1969. godine. Živi u Jerusalimu od 1990. godine. Do sada su svet ugledale njene četiri samostalne knjige pesama. Učestvovala i u mnogim zbornicima, dobitnica mnogih nagrada. Uskoro se očekuje izlazak njenog prvog romana pod naslovom "Žena s dušom kameleona" u izdanju Banatskog kulturnog centra. Životni slogan: ''Tamo gde nema puta sve postaje put...Tamo gde nema vrata srce se otvara ''