fbpx
spot_img

Marko Spirić: Stigla prva pomoć šestočlanoj porodici iz Vranja!

Nakon pisanja teksta o siromaštvu i bedi sa kojom se susreću Zdravko Petrov (38) i Jasmina Milosević (33) sa decom, stigla je prva pomoć od humanih i plemenitih ljudi, šporet, džak krompira, pasulj, luk, igračke za malog Lazara i Stefana i nešto od garderobe.

Novogodišnji praznici su čarobno doba godine.

Manojlo Ilić i Marija Đorić iz Vranja, poklonili su jelku sa ukrasima ovoj šestočlanoj porodici da i oni osete radost i sreću u svom domu.

U ovoj trošnoj kučici živi šestočlana porodica. Njihov način življena više se svodi na preživljavanje i osiguravanje egzistencije, nego na stvari koje čine sastavni deo života. Najveća želja im je kada bi imali siguran krov nad glavom sa najosnovnijim potrebama za život.

U nemalterisanoj sobi bez prozora, sto, klupa i jedna jedina stolica, rasklimatani krevet i kredenac, sudopera i mali televizor. S druge strane sobe razvučena žica za veš, jorgani, ćebad i dečija garderoba, a na šporetu lonac vode za pranje. Nemaju ni sanitarni čvor. Život ih nije mazio, ali još uvek nije kasno da im se obezbede uslovi za normalan život onakav kakav ima većina nas. Najstarija ćerka Anđela (19), Marija (14), Stefan (12) i najmlađi Lazar (9) godina.

Naša novinarska priča je naš način da skrenemo pažnju, a ukoliko neko želi i može da pomogne kontaktirajući porodicu putem broja telefona: 065/2- 417-231 Jasmina Milosević i Zdravko Petrov, adresa: ul. Strahinjića Bana broj 17, (naselje Raška), Vranje 17501

kao i putem žiro računa :

Dinarski : 205-9011006706236-06 na ime Jasmina Milosević (Komercijalna banka)

Manojlo Ilić darovao jelku sa ukrasima
Manojlo Ilić darovao jelku sa ukrasima

Deca su naše zvezde i moramo im omogućiti da zablistaju u punom sjaju, a pogotovo za vreme novo­godišnjih praznika, koje sa oduševljenjem i velikim zado­voljstvom iščekuju. 

Naše malo, njima puno znači!

Novinar Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.