fbpx
spot_img

Medicinska oprema i električni kreveti za odeljenja intenzivne nege KBC Zemun i Zvezdara

Beograd, 6. avgusta 2019 – NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Nj.K.V. Princeza Katarina posetili su Kliničko-bolnički centar Zemun i zvanično isporučili medicinsku opremu u vrednosti od 31.600 € akušersko-ginekološkom odeljenju i odeljenju intenzivne nege. Njujorška humanitarna organizacija Lajflajn, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina, donirala je novi aparat za kardiotokografiju (CTG) vredan 4.100 evra, što će u velikoj meri poboljšati bezbednost trudnica i njihovih beba. Humanitarna organizacija Projekt C.U.R.E. iz Denvera u Koloradu, poklonila je 10 kreveta marke „Striker“ u vrednosti od 27.500 evra odeljenju intenzivne nege.

„Moja Fondacija je prošle godine donirala opremu u vrednosti od 500.000 € ovoj bolnici, a današnja donacija je samo još jedan dokaz odlične saradnje koju imamo sa Kliničko-bolničkim centrom Zemun. Oni se ne ustručavaju da zatraže pomoć, a ja sam uvek spremna da odgovorim na svaki zahtev svih naših zdravstvenih ustanova“ – istakla je Nj.K.V. Princeza Katarina u svom govoru.

Nakon toga, kraljevski par posetio je Kliničko-bolnički centar Zvezdara, radi isporuke novog aparata za kardiotokografiju (CTG) vrednosti 4.100 evra akušersko-ginekološkom odeljenju, donacije humanitarne organizacije Lajflajn Njujork i 5 kreveta marke „Striker“ vrednosti 13.750 evra za odeljenje intenzivne nege, donacije humanitarne organizacije Projekt C.U.R.E. Vrednost donacije KBC Zvezdara je 17.850 evra.

„Kliničko-bolnički centar Zvezdara, poznat i kao „Gradska bolnica“ od vitalnog je značaja za Beograd i Srbiju. Medicinski stručnjaci ovde praktikuju mnoge napredne procedure i uvek mi je drago kad mogu da podržim njihov rad“ – rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Ukupna vrednost donacija Kliničko-bolničkom centru Zemun, Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) Narodni front-Beograd i Kliničko-bolničkom centru Zvezdara, koju je danas  isporučio kraljevski par iznosi 81.050 evra.

U današnjim isporukama medicinske opreme beogradskim bolnicama su se pridružili gospodin Jugoslav i gospođa Daniela Čeliković, koji godinama podržavaju humanitarni rad Fondacije Princeze Katarine.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.