fbpx
spot_img

Multimedijalno veče Smiljane Božić

Smiljana Božić

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” u prelijepom ambijentu caffe – bara “Vesuvio” vlasnice Slađane Šućurović održano je multimedijalno predstavljanje Smiljane Božić, članice udruženja Nekazano.

U prvom dijelu večeri posle uvodne riječi i riječi dobrodošlice od strane Labuda N. Lončara, predsjednika udruženja, posjetioci su uživali u izložbi fotografija ove autorke, koje je snimala na svojim putovanjima po svim meridijanima svijeta. Izložba nosi ime “Četiri strane svijeta” i predstavljena je sa dvadeset jednom fotografijom dimenzija 50 x 70cm. Smiljana je imala dvadeset pet samostalnih i sto dvadeset zajedničkih izložbi fotografije, kao i deset slikarskih kolonija. Pored bavljena fotograijom bavi se slikarstvom, kao i pisanjem poezije. Po njenim riječima najomiljenije su joj destinacije Novi Zeland, Grčka i Rusija. Posjetioci su autorki postavljali pitanja vezana za njena putovanja i sam nastanak pojedinih fotografija a ona im je ljubazno odgovarala.

U drugom dijelu večeri predstavljene su njene dvije knjige poezije i to: “Zagrljaj ravnice” i “Peta strana sveta”. Uz pomoć svojih prijateljica, pjesnikinja iz udruženja Nekazano predstavila se svojim pjesmama. Zajedno sa Pjesnikinjama Gordanom Srećković I Majom Nikolić govorile su pjesme iz pomenutih knjiga poezije.

Krunu večeri predstavljalo je uručenje članske karte udruženja Nekazno pjesnikinji Smiljani Božić na šta se ona zahvalila i obećala da će ponovo doći u Bar na jesen jer je za vrijeme svog boravka od sedam dana tek počela da upoznaje Bar i ljepote Bara. Ističući da će joj u posebnom sjećanju ostati obilazak Starog Bara, Stare masline i Manastira Ribnjak, kao i Saborni Hram Sv. Jovana Vladimira, koje je sada uspjela da obiđe.

I to nije bio kraj večeri. Božićka je  već kao iznenađenje poklonila svoje dvije fotografije. I to: vlasnici Caffea “Vesuvio” Slađani Šućurović i predsjedniku Nekazano Labudu N. Lončaru, na čemu su joj se oni srdačno zahvalili. Pjesnikinja je poklonila svim prisutnim gostima po jednu knjigu poezije, uz obavezno fotografisanje i autograme.

Druženje je posle toga nastavljeno u prelijepom ambijentu cafea uz prijateljsko druženje i priču a Nekazano najavljuje još druženja u istom ambijentu.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.