fbpx
spot_img

Naj filmski poljupci

Poljubac je najlepši susret dva bića. Mnogi filmski poljupci su obeležili istoriju filma, a i uticali na živote gledalaca. Mnoge devojke su maštale o romantičnom poljubcu na palubi broda poput Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija, ili priželjkivale smelog i odvažnog Berta Lankastera. Danas nije nikakva retkost da se na filmskom platnu i televizijskim ekranima viđaju zaljubljeni parovi spojeni poljupcem, ali pre 50 godina je to bilo zaista nešto smelo i odvažno. Sledi lista naj filmskih poljubaca.

1. Najupečatljiviji filmski poljubav desio se između Debore Ker i Berta Lankastera u filmu „Odavde do večnosti“ iz 1953 godine. Vlažna tela na plaži i za ono vreme veoma smeo poljubac obeležili su ovaj filmski klasik.

2. Maza i Lunja razmenjuju poljubac nad tanjirom spageta – scena koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dva neodoljiva psa u klasiku Volta Diznija iz 1955 godine i danas bude nežna osećanja u svakome od nas.

3. Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet – Ovaj poljubac iz filma „Titanik“ koji je snimljen 1997 godine našao se na trećem mestu Forbsove liste najprofitabilnijih poljubaca na filmskom platnu.

4. Kristen Danst i Tobi MekgvajeTitanikr-Meri Dzejn i Spajdrmen su 2002 godine u filmu o ovom junaku osvojili MTV nagradu za najbolji filmski poljubac.

5. Rejčel Mekadams i Rajan Gosling– za sve one koji vole poljubce na kiši, romantican susret između dugo razdvojenih ljubanika u filmu „Beležnica“ iz 2004 godine.notebook_1358515248_670x0

6. María Valverde I Mario Casas u filmu “Tri metra iznad neba” iz 2010 godine najupečatljiviji filmski poljubac među mlađim genercijama. Ace de Heroj I Babi će zauvek osatati zapamćeni po svojoj filmskoj romansi koja nije imala srećan kraj.

Marijana Vesović
Marijana Vesović
Marijana Vesović - studira ekonomiju, a voli novinarstvo. Večiti putnik. Surovo iskrena. Veruje u ljubav i ljude. Oprašta, ali ne zaboravlja. Mleko ne pije, bez kafe ne funkcioniše. Pisala za: velikipark.rs i pravaprica.rs.